Pjesmom se oprostili od đačkih klupa

Objavljeno: 14. 5. 2016 u 09:17h

Poznatim stihovima pjesme “čije noge danas nikuda ne žure, one što su jedva stigle do mature” učenici završnih razreda gradskih srednjih škola u petak su se oprostili od školski klupa.

Uz igru, pjesmu i nezaobilazne trubače ispred škola ili u parku “Mladen Stojanović” obilježen je kraj srednjoškolskih dana.

Od ranih jutarnjih časova učenici Tehnološke škole, uz poznate taktove pjesama, slavili su završetak školovanja. Uz pratnju trubača pridružili su se kolegama iz drugih škola u parku “Mladen Stojanović”.

“Žao mi je što završavam srednju školu zbog drugova i dana koje smo proveli zajedno. To neću nikada zaboraviti. Planiram da nastavim školovanje u svojoj struci” rekao je Duško Guduraš, koji je stekao diplomu grafičkog tehničara.

Njegova drugarica iz Tehnološke škole Margareta Većanović planira da se zaposli.

“Nije mi žao nastave i učenja već rastanka sa prijateljima iz razreda. Vjerujem da ću sa većinom ostati u kontaktu, jer, praktično, od danas svako odlazi svojim životnim putem” rekla je Većanovićeva.

Učenici Tehničke škole stigli su u park “Mladen Stojanović” u koloni. Orila se pjesma, a onda su se pridružili tradicionalnom kolu.

“Okupili smo se da proslavimo završetak školovanja onako kako dolikuje. Žao mi je što završavamo, jer ovo je, ipak, bio najljepši dio života, a dalje školovanje nastavljam u svojoj struci” kazala je tehničar drumskog saobraćaja Nevena Bundalo.

Budući stomatolog, inače maturant “Gemit Apeirona”, Nemanja Pjaca kaže da će dalje obrazovanje nastaviti u Njemačkoj.

“Tamo vidim šansu za bolje napredovanje, ali trenutno su mi misli usmjerene na to da proslavimo ovaj rastanak kako dolikuje” rekao je, uz osmijeh, Pjaca.

Nikola Srdić iz Poljoprivredne škole planira da se upiše na psihologiju, a kaže da je prijemni već pripremio.

“Super je društvo, evo tu je i harmonikaš koji nas uveseljava. Žao mi je što završavam školu, jer sam uživao ove četiri godine i sigurno je to najljepši dio mog života” rekao je Srdić.

Njegov kolega iz Poljoprivredne škole Branislav Milišić kaže da završava za poljoprivrednog tehničara. Nije se odlučio za fakultet, ali će se držati svoje struke, jer u poljoprivredi vidi budućnost.

“Okupili smo se da zajedno sa učenicima iz drugih škola proslavimo završetak školovanja. Drago mi je da je ovaj dio života iza mene” rekao je Milišić.

Vrijeme

Ni loše vrijeme nije moglo da pokvari slavlje.

“Kiša je prijetila da pokvari planove, ali jači smo od svega. Kraj školovanja je morao da bude proslavljen, bez obzira na vremenske prilike” rekao je Aleksandar Vulin iz Tehničke škole.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pjesmom-se-oprostili-od-dackih-klupa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])