Mještane Česme brine tempo gradnje mosta kod “Incela”

Objavljeno: 12. 5. 2016 u 08:51h

Mještani naselja Česma uputili su dopis Gradskoj upravi zbog, kako smatraju, slabog napredovanja radova na izgradnji novog mosta na rijeci Vrbanji kod “Incela”.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednica Česma, rekao je da su uputili dopis kako bi nadležni iz grada sugerisali izvođaču radova “Prijedorputevima” da radi bržim tempom. Mještani strahuju da će ući u zimu bez novog mosta.

“Dešava se da je na terenu samo jedan do dva radnika i normalno je da mještani strahuju da most neće biti završen do kada je planirano”, ističe Maličević.

Kako kaže, bude li se radilo istom dinamikom na izgradnji mosta kao na izgradnji i modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića, mještani ovog naselja će se načekati da pređu preko novog mosta. Pomenuti dio ulice obnavljan je od oktobra prošle godine do maja ove.

“Mještani strahuju da će i ova godina proći, a da neće dobiti novi most, jer ovaj stari je u katastrofalnom stanju, javni prevoz ne ide preko njega, a prvi veći vodostaj prijeti da ostanemo i bez njega i šta ćemo onda”, istakao je Maličević.

Nadležni iz preduzeća “Prijedorputevi” juče se nisu javili na naše pozive, ali su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja rekli da izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje u Česmi teče planiranom dinamikom.

“Ako ne bude poteškoća u radovima, on će na jesen biti u funkciji, tačnije 9. novembra. Izgrađeni su stubovi koji će nositi konstrukciju, a trenutno se utvrđuje i od erozije zaštićuje lijeva obala rijeke”, rekao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Prema ranijim procjenama, izgradnja mosta, s kompletnom infrastrukturom, trebalo bi da košta 1.925.876 KM. Od kada su oba mosta stradala u poplavama mještani Česme moraju duže da kruže kako bi stigli do grada.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestane-cesme-brine-tempo-gradnje-mosta-kod-incela/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])