Banjalučkim srednjoškolcima Italija prije Grčke

Objavljeno: 10. 5. 2016 u 07:27h

Italija je ove godine hit destinacija za ekskurzije banjalučkih srednjoškolaca. Velika je to promjena u odnosu na deceniju unazad.

Zemlja Helena na obalama Egejskog, Jonskog i Sredozemnog mora, Grčka godinama je bila omiljena među učenicima. Međutim, ove godine većina je odlučila da nezaboravno đačko druženje provede na apeninskoj čizmi. Destinacije su odabrane putem anketa među roditeljima i učenicima i još tokom ovog mjeseca srednjoškolci će se zaputiti na ekskurzije.

Direktor Gimnazije Zoran Pejašinović rekao je da su se učenici vratili staroj “trasi” Italija – Francuska – Španija.

“Prošle godine išli su u Grčku. Iako je sve proteklo u najboljem redu, prema utiscima učenika, sve je bilo sterilno i suvoparno. Zato će ove godine prvo u Veneciju, pa u Barselonu, a u povratku će obići Monte Karlo, Nicu i Veronu”, kazao je Pejašinović.

Naveo je da će putovanje trajati osam dana i košta 859 KM.

Učenici Ekonomske škole su umjesto Grčke, gdje su išli prošle godine, odabrali Italiju.

“Polazak je planiran za 22. maj i putovanje će trajati sedam dana. Cijena ekskurzije je nešto više od 600 KM”, kazala je direktor ove ustanove Nada Vulić.

I đaci Građevinske škole uputiće se na Apenine.

“Učenici idu na sjever Italije 13. maja, put će trajati osam dana i košta 590 KM. Obići će Veneciju, Rimini, San Marino, Firencu, Pizu i Trst”, kazao je direktor škole Ljuban Bajić.

Učenici Tehničke škole se od vršnjaka ostalih škola u potpunosti razlikuju u izboru destinacije za ekskurziju. Prošle godine su išli u Grčku, a ove godine su se odlučili za Češku, Mađarsku, Austriju i Slovačku iako su u ponudi imali Španiju i Srbiju.

“Ove godine smo ponudili učenicima drugi sadržaj jer smo željeli da ovim putovanjima vratimo osnovni smisao, a to je da budu edukativnog karaktera”, istakla je direktor Tehničke škole Kristina Mrđa.

Dodala je da na ekskurziju odlaze 15, a vraćaju se 22. maja.

“Planiran je obilazak Budimpešte, Bratislave, Praga, Karlovih Vari i Beča. Sve to košta 589 KM koje će učenici platiti u šest rata”, navela je Mrđa.

I učenici Medicinske škole će ići na ekskurziju krajem mjeseca. Oni su ostali dosljedni ranijoj praksi da putuju u Grčku.

“Boraviće osam dana u Paraliji, a plaćaju 505 KM”, rekao je direktor škole Vladimir Jagodić.

Direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Boris Spasojević rekao je da učenici ove škole već tradicionalno  putuju u grčki grad Pefkohori.

“Đaci će obići Solun i Meteore, a šestodnevna ekskurzija košta oko 450 KM”, dodao je Spasojević.

Neizvjestan put

Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković rekao je da će, ako njihovi đaci budu išli na ekskurziju, ona biti organizovana u septembru.

“Prošle godine naši učenici nisu išli na ekskurziju jer nije bilo dovoljno zainteresovanih. Ne znam da li će tako biti i na jesen”, kazao je Vuković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluckim-srednjoskolcima-italija-prije-grcke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])