Potpornim zidom obuzdan odron zemlje na Laušu i u Debeljacima

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 07:23h

Završena je sanacija klizišta u Karađorđevoj ulici i rekonstrukcija puta Debeljaci – Gavranići. U toku su radovi na klizištu u Bilećkoj ulici.

Ovo je juče saopšteno iz Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja.

“Radovi u Karađorđevoj ulici obuhvatili su izradu potpornog zida, kojim je obuzdan odron zemlje i obnavljanje 35 metara saobraćajnice. Sada je obezbijeđeno neometano odvijanje saobraćaja tom ulicom. Za navedene radove izdvojeno je nešto manje od 35.000 KM”, rekli su u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja.

Dodali su da su, kada je riječ o klizištu na putu Debeljaci – Gavranići, sanirana 33 metra saobraćajnice koja je bila oštećena odronom tla.

“Ugovorena vrijednost ovih radova iznosila je oko 42.000 KM”, kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je u toku sanacija klizišta u Bilećkoj ulici.

“Rade se potporni zidovi dugi 20 metara. U drugoj polovini maja planiran je završetak radova, koji podrazumijevaju saniranje i asfaltiranje saobraćajnice. Za ove radove izdvojeno je 60.000 KM”, rekli su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

U sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica u toku su popravke oštećenja puta za Ponir, odnosno izrada propusta, sanacija oštećenih dijelova asfalta, te manjih potpornih zidova.

“Završetak radova planiran je u drugoj polovini maja”, saopštili su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Prema ranijim najavama, planirana je sanacija klizišta na putevima Bočac – Agino Selo – Krmine – Tisovac, Bronzani Majdan – Matijevići, Stojčići – Jelićka crkva, kod mjesne crkve u Gornjoj Piskavici, na dijelu Regoda, u zaseoku Pandže, na Krčmaricama i na lokalnom putu u Bijelom potoku.

Po ranijim najavama, u ovogodišnjem budžetu grada za sanaciju klizišta planirano je oko 600.000 KM.

Završeni radovi

Ove godine već su sanirana klizišta u ulicama Uroša Drenovića i Braće Miletić, za koje je izdvojeno ukupno 98.000 KM. Na oba klizišta izgrađene su potporne konstrukcije i saobraćajnice.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/potpornim-zidom-obuzdan-odron-zemlje-na-lausu-i-u-debeljacima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot