Poseban režim u Banjaluci zbog otvaranja Ferhadije (Video)

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 08:28h

Muftija banjalučki Osman Kozlić, najtraženija je osoba u dvorištu Ferhadije. Radnicima daje poljednja uputstva. Vjernici žele da se rukuju i fotografišu.

Već danas mnogi koji su stigli iz inostranstva dolaze da se na miru pomole i prije gužve dive ljepoti i grandioznosti Ferhat pašine džamije. Muftija Kozlić kaže da pripreme za otvaranje teku po planu.

“Ovdje se odvijaju finalne pripreme, trenutno postavljamo binu, na kojoj ćemo imati svečani program, odnosno gdje će nam biti smještene zvanice. Javljaju nam se novinari, gosti, brinemo se o tome gdje ćemo ih primiti, kako ćemo ih smjestiti”, rekao je Osman Kozlić, muftija banjalučki.

Svi koji sutra krenu put Banjaluke, bilo javnim prevozom ili automobilom, treba da znaju da će saobraćaj biti obustavljen u centru grada i to u periodu od 16.30 do ponoći. Saobraćaj će biti zaustavljen u ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patre, kao i u ulicama oko Ferhadije. Poseban režim saobraćaja važiće i za linije javnog prevoza.

“Linije koje dolaze recimo iz smjera Boske, na raskrsnici kod Ekvatora, odnosno knjižare Kultura, biće preusmjerne lijevo prema Dolcu, zatim odmah skretanje pored Kastela na kružni tok i onda opet desno se vraćaju na tu trasu”, rekao je Slavko Davidvić, šef Odsjeka za saobraćaj.

Na gradskim ulicama primjetne su gužve u saobraćaju kao i veći broj stranaca. Svi se slažu da je otvranje Ferhadije od velikog značaja za Banjaluku.

Linije prigradskog saobraćaja iz Potkozarja, Laktaša i Gradiške ostaju na svojoj trasi.

Za ugostitelje, trgovce i zanatlije, sutra će takođe važiti poseban režim. Njima je zabranjen rad u periodu od 14 časova do ponoći, u ulicama oko Ferhadije.

Ferhat pašina džamija spremna je za veliko otvaranje u subotu. Posljednje pripreme i tehnički detalji privode se kraju.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poseban-rezim-u-banjaluci-zbog-otvaranja-ferhadije-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot