Banjaluka: Očekuje se 10.000 ljudi na otvaranju Ferhadije

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 09:01h

Dan pred otvaranje džamije Ferhadija u Banjaluci konferenciju za medije održali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač, direktor policije RS-a Gojko Vasić i načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka Boško Pandža. Naglasili su da su svi bezbjednosni  aspekti ispunjeni, te da se svim gostima garantuje bezbjednost.

Ministar Lukač naglasio je kako je otvaranje džamije Ferhadije i njena obnova veoma važna za grad Banjaluku, te kako će bezbjednosne agencije RS-a učiniti sve da skup prođe u miru i dostojanstvu, prenosi Klix.ba.

“Sve pripremne radnje sprovedene su uspješno, tako da se nadamo da će ovaj skup proteći dostojanstveno”, poručio je direktor policije RS-a Gojko Vasić.

Pored policije RS u obezbjeđenju skupa učestvovaće i druge bezbjednosne agencije iz BiH. Tako će već danas doći do obustave saobraćaja u neposrednoj blizini džamije, a i određeni ugostiteljski objekti takođe neće raditi.

Kako je naglasio Boško Pandža, načelnik CJB Banjaluka, na otvaranje obnovljene džamije Ferhadije doći će oko 10.000 ljudi, te između ostalog i preko 100 autobusa. Na samom ulazu u Banjaluku biće postavljeni policijski pultovi, gdje će se vršiti kontrola putničkih automobila onih koji budu dolazili na otvaranje džamije. Pored toga biće pojačane policijske kontrole i u samom gradu.

Iako je juče objavljena informacija da premijer Turske u ostavci Ahmet Davutoglu neće doći na otvaranje Ferhadije, organizatori su ipak danas nakon sastanka s predstavnicima ambasade Turske u BiH najavili da će on ipak prisustvovati otvaranju.

Iz policije Srpske još jednom su naglasili da ne postoji nikakva opasnost da će nečija bezbjednost biti ugrožena.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ocekuje-se-10-000-ljudi-na-otvaranju-ferhadije/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot