Banjaluka: Mladost i ljepota najljepši ukrasi izloga

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 13:42h

U proljeće grad je najljepši, jer ozelene aleje, procvjetaju parkovi, a poseban ukras su fotografije maturanata koji krase izloge u Gospodskoj ulici!

Maštovito ukrašenim panoima učenici gradskih srednjih škola poručuju svojim sugrađanima da su položili ispit zrelosti.

“Jeste da je vrijeme modernih tehnologija, ali panoi su tradicija koju treba njegovati. Izlozi u Gospodskoj ulici prosto zrače mladošću i ljepotom. Sa lica sugrađana ne silaze osmijesi dok idu od izloga do izloga, zastajkuju i razgledaju ima li neko njima poznat. Neki razgledaju fotografije, jer žele da se nagledaju ljepote”, priča Nedeljko Pejić kojeg smo zatekli kako razgleda panoe.

Nije želio da ga fotografišemo, jer kaže da ne želi u poznim godinama kvariti ljepotu maturskih panoa i izloga.

Trgovac Marija Milaković je takođe razgledala mladalačke kreacije. Priča da je od maja, kada je bio postavljen pano sa njenom i slikama školskih drugara, prošlo mnogo vremena i zato voli da razgleda maturske fotografije jer je vraćaju u mladost.

“Matura je važan trenutak u životu svakog mladog čovjeka, a ovo je divan način da bude obilježen. Nadam se da ću za nekoliko godina gledati i lica svoje djece na njima”, rekla je Milakovićeva.

Srednjoškolci zastajkuju ne samo da vide prijatelje na maturskim slikama, već i da procijene “kvalitet” panoa i trud svojih vršnjaka. Grupa nasmijanih srednjoškolaca koja je išla od izloga do izloga duž Gospodske ulice naglas je komentarisala njihovu maštovitost.

“Mi ćemo sljedeće godine maturirati, ali želimo da vidimo šta su naši prijatelji, koji ove godine završavaju školu, napravili. Ima mnogo lijepih panoa i biće teško nadmašiti ih sljedećeg maja, ali ćemo se potruditi da to učinimo”, rekla je učenica trećeg razreda jedne od gradskih srednjih škola Dragana Pajić.

Njenu vršnjakinju Saru Marić oduševio je pano učenika Gimnazije koji pohađaju program međunarodne mature.

“Zaista su se potrudili i napravili nešto lijepo i originalno. Svi panoi su vrlo lijepi i vidi se da je u njih uloženo dosta truda i radosti, ali ovaj mi se najviše svidio”, kazala je Marićeva.

Kraj maja i početak juna rezervisani su za proslave matura kada će gradska mladost defilovati gradom.

Humanost

Osim što se pripremaju za proslavu mature, banjalučki maturanti pokazali su i svoju humanost darovanjem 326 doza krvi u akciji Gradske organizacije Crvenog krsta. Akciji su se odazvali maturanti Gimnazije, Medicinske, Tehničke, Tehnološke, Poljoprivredne, Građevinske, Ekonomske, Elektrotehničke, Škole učenika u privredi i Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-mladost-i-ljepota-najljepsi-ukrasi-izloga/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot