CJB Banjaluka: Uhapsili četvoricu lopova

Objavljeno: 5. 5. 2016 u 13:04h

Pripadnici CJB Banjaluka su u proteklih sedam dana uhapsili četvoricu lopova i rasvijetlili 15 krivičnih djela protiv imovine, uključujući i krađe i teške krađe, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

Naime, na području koje operativno pokriva Policijska stanica Lazarevo, od 24. do 29. aprila, izvršene su tri teške krađe, od kojih jedna na štetu Hrama SPC, a policija je ustanovila da iza njih stoji srbijanski državljanin M.N. (29) iz Jabučja, koji je uhapšen.

“Tokom kriminalističke obrade on je priznao izvršenje krivičnih djela, kao i da je u Banjaluku došao sa namjerom da ih izvrši, te je opisao način izvršenja”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Dalje, pripadnici Policijske stanice Lazarevo su 1. maja uhapsili J.S. (55) iz Čelinca, osumnjičenog za dvije krađe na području koje operativno pokriva ova Policijska stanica, a na štetu nekoliko trgovina.

“Kod tog lica je pronađena veća količina akcizne robe”, stoji u saopštenju iz CJB Banjaluka.

A, pripadnici Policijske stanice Šipovo su, postupajući po dvije prijave, 28. aprila uhapsili K.D. (43) iz ovog grada.

“Za lice se sumnja da je otuđilo oko 100 litara dizel goriva, pri tom oštetivši TV sa sjedištem u Mrkonjić Gradu, a sumnjiči se i krađu dva akumulatora koja su u vlasništvu pravnog lica u Šipovu. K.D. je uz to, priznao i još dva djela prijavljena 17. januara i 14. marta, a koja se odnose na krađu dizela iz radnih mašina u Šipovu”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Takođe, pripadnici Policijske stanice za intervencije su 29. aprila, u Ulici Dragomira Drage Malića u Banjaluci, zatekli P.Ž. (42) iz Hrvatske tokom izvršenja krivičnog djela, te ga uhapsili.

“Kod P.Ž. je pronađen provalnički alat i to odvijač, rukavice i baterija. Tokom kriminalističke obrade P.Ž. je priznao da je vršio provale od 2015. godine i to na način da je dolazio u Banjaluku i obilazio grad tražeći pogodan objekat u koji bi provalio, a zatim bi u kasne večernje sate i kada nema prolaznika vršio provale i najčešće otuđivao novac i cigarete”, rekli su iz CJB Banjaluka.

Ovaj državljanin Hrvatske sumnjiči se za pet teških krađa, odnosno dvije provale u kiosk, dvije provale u ugostiteljske objekte, te jednu provalu u pekaru, kao i jedan pokušaj provale u ugostiteljski objekat.

“Ovim djelima lice je pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 3.100 KM”, kazali su iz policije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/cjb-banjaluka-uhapsili-cetvoricu-lopova/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot