Banjaluka: Potop zbog zapušenih odvoda

Objavljeno: 5. 5. 2016 u 14:23h

Olujno nevrijeme sa kišom i jakim udarima vjetra, koje je u utorak kasno poslijepodne zahvatilo grad, donijelo je novu materijalnu štetu na objektima i potop saobraćajnica zbog zapušenih kanalizacionih odvoda. I juče je padala jaka kiša, ali posljedice nisu bile velike kao dan ranije.

Vjetar je rušio stabla, nosio krovove, a pojedine ulice i saobraćajnice, kao što je to bio slučaj sa Gradskim mostom, bile su pod vodom. Zbog toga je bio otežan saobraćaj.

“Pale su velike količine kiše za kratko vrijeme, tako da slivnici nisu mogli da prime svu vodu, pa se ona zadržavala na saobraćajnicama. Pojedine odvode začepilo je smeće pa voda ni tuda nije mogla da odlazi”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će nadležnom komunalnom preduzeću biti naloženo da pregleda odvode i očisti tamo gdje je to potrebno.

Pored velike količine vode koja se našla na saobraćajnicama, oštećenja drvoreda i objekata, olujni vjetar je izazivao kratke spojeve, pa čak i zapaljenja električnih vodova.

Iz Gradske uprave su poručili da su nadležne gradske službe odmah izašle na teren i intervenisale na osnovu prijava građana.

“Vatrogasci su uklonili oborena stabla u ulicama Miloša Obilića, Pilanskoj i Bilećkoj ulici. Vatrogasci su intervenisali i u Tuzlanskoj ulici, gdje je došlo do zapaljenja elektroinstalacija”, saopštili su iz Gradske uprave.

Oluja je srušila krov “Petrolove” pumpe kod prijedorske petlje, a oštećeno je i nekoliko automobila koji su u tom momentu bili parkirani na pumpi. Na vozilima su polupane šajbe, a u okolini pumpe počupani su saobraćajni znakovi.

Mještani naselja Šargovac tvrde da su vidjeli olujnu “pijavicu”.

“Nimalo prijatno nije bilo u tim trenucima jer to smo do sada samo na televiziji viđali. Na sreću, nije izazvala veću štetu”, rekla je mještanka ovog naselja Rada Mijatović.

Sredstva

Od ukupnih sredstava predviđenih za održavanje kanalizacione mreže u 2016, za izgradnju oborinske kanalizacije u ulicama Slobodana Jovanovića i Eugena Kumičića predviđeno je 320.000 KM, dok je za završetak kanalizacije u Subotičkoj i Moravskoj ulici planirano 30.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-potop-zbog-zapusenih-odvoda/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot