Banjaluka: Parkiranje kod Poliklinike kao nemoguća misija

Objavljeno: 4. 5. 2016 u 08:52h

Velike gužve na parkingu kod Doma zdravlja (Poliklinike) ni ove godine neće biti riješene jer budžetom grada nisu planirana sredstva za ove namjene.

Na ovoj lokaciji, u čijoj su blizini i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja RS i Fond zdravstvenog osiguranja, gužve i zastoji su svakodnevni, a pacijenti i ostali građani su primorani da se parkiraju u udaljenim ulicama.

Banjalučanka Dragana S. kaže da kad ide na Polikliniku obavezno se parkira na nekoj drugoj lokaciji, što joj teško pada kad je jako bolesna.

“To je jedan od najgorih parkinga u gradu jer pored toga što nikad nema mjesta u prijepodnevnim časovima, ulica kojom se skreće u ambulantu je uska i prepuna auta koja se pritom loše parkiraju tako da bukvalno moram nagaziti trotoar jednim točkom kako bih prošla. Tu se parkiraju i na ono malo zelene površine”, ispričala je ova Banjalučanka.

Mnogi smatraju da je potrebno naći način da se ovaj parking proširi ili izmjesti na neku obližnju lokaciju. Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS, ističe da urbanistički gledano taj dio centra ima mnogo institucija na zgusnutoj lokaciji i nema dovoljno parking mjesta, dok s druge strane prostorno nema kapaciteta da proširi parking.

“Jedini način da se ovaj problem riješi je da se po uzoru na Srbiju ili Hrvatsku na ovoj lokaciji naprave montažno demontažne platforme na dva ili tri sprata, kako bi se na maloj lokaciji dobilo duplo ili trostruko više parking mjesta”, navodi Jaćimović.

Iz Gradske uprave kažu da proširenje parkinga kod Poliklinike za ovu godinu nije planirano.

“Programom uređenja građevinskog zemljišta ove godine je u planu izgradnja parkinga kod UKC RS i Zavoda za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, za šta je izrađena projektna dokumentacija, a planirana je takođe izgradnja parkinga na Paskulinoj ciglani i kod Studentskog doma. Krajem prošle godine izgrađen je parking na lokaciji Kupusište u Ulici Nikole Pašića te privremeni parking za autobuse terminal Malta koji je u funkciji od 12. marta”, ističu u Gradskoj upravi.

Izvor: Nezavisne / Foto: A. Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-parkiranje-kod-poliklinike-kao-nemoguca-misija/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot