Banjaluka: Đaci rizikuju prelazeći preko oštećenog mosta u Vrbanji

Objavljeno: 4. 5. 2016 u 07:41h

Most na rijeci Vrbanji, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Stanko Rakita”, preko kojeg učenici svakodnevno prelaze na putu do učionica, u veoma je lošem stanju i potrebna mu je hitna sanacija.

Mještani Vrbanje su se ovim riječima obratili redakciji “Glasa Srpske”, tražeći od nadležnih da hitno riješe ovaj problem.

“Stanje je alarmantno, a ne daj bože da se nešto desi, biće kasno za jaukanje i popravke. Zato ukazujemo na oštećenje mosta i pristupnog puta do njega, na spoju ulica Carigradske i Bogdana M. Krajišnika. Tako je već dvije godine, od onih velikih poplava. Od tada je rizičan prelazak preko njega i za pješake i za automobile”, kaže stanovnik Vrbanje Darko Šatara.

Prema njegovim riječima, most je bio trošan i prije poplava, a one su ga dodatno pogoršale.

“Zbog neriješenih imovinskih odnosa na pristupnom putu je velika nepregledna okuka. Tu se dešavaju saobraćajne nesreće. Krajnje je vrijeme da ovaj problem bude riješen”, kazao je Šatara.

Direktor Osnovne škole “Stanko Rakita” Milenko Dujaković kaže da su škola i Savjet roditelja zabrinuti za bezbjednost đaka koji se kreću ovim mostom i ulicama uz njega.

“Upućivali smo dopise Mjesnoj zajednici i Gradskoj upravi da ovi problemi budu što prije riješeni. Plašimo se za živote naših najmlađih. Poplave iz 2014. godine oštetile su asfalt na ulicama kod mosta, suzile ih i zaista nije bezbjedno kretati se njima kada prolaze automobili. Most je u očajnom stanju, a pokvarena rasvjeta na njemu je dodatni problem”, rekao je Dujaković.

Predsjednik Savjeta MZ Vrbanja Bogdan Marjanović kaže da je popravka mosta prioritet još od 2014. godine.

“Svake godine tražimo da se u budžetu grada predvide sredstva za to. Svaki put od grada dobijemo isti odgovor – nema novca! Prije nekoliko dana uputili smo novi dopis, jer je stanje neizdrživo i nastavićemo to da činimo, sve dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni”, rekao je Marjanović.

Iz Odjeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja odgovorili su da ove godine u budžetu grada nisu predviđena sredstva za sanaciju ovog mosta i pristupnih saobraćajnica.

Održavanje

U Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja rekli su da su u ovoj godini ugovoreni radovi na održavanju Gradskog mosta, nadvožnjaka u Zelengorskoj ulici, na pasareli u ulici Rade Kondića, kao i izgradnja propusta u ulicama Potkozarska, Sanička, Ponirska i Tešana Podrugovića.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-daci-rizikuju-prelazeci-preko-ostecenog-mosta-u-vrbanji/||claudebot