Banjalučani plesali uz himnu Lino višebojca (Foto)

Objavljeno: 4. 5. 2016 u 18:51h

Joši jača energija, zabava i navijačka snaga dočekala je Linu u banjalučkoj Osnovnoj školi Borislav Stanković i to drugu godinu zaredom. Uz brojne navijačke rekvizite i maske, mališani iz cijele škole svu snagu svojih grla posvetili su skandiranju Linovog imena i navijanju za svoje drugare.

Rukometaši Borca, Dejan Šešić, reprezentativac juniora BiH i Srđan Mijatović, juniorski i kadetski reprezentativac Srbije takođe su iznijeli svoja srca na teren i svom snagom bodrili takmičare i odgovarali na izazove mlađanih izazivača Davida Stanišića iz IX-1 i Anđele Dubravac iz VI-1.

Najbolji sastavak napisala je na temu „Svijet po mom“ napisala je učenica devetoga razreda, Teodora Trninić. Najbolju masku i transparent je, kao i lani, napravio Pavle Pucar iz drugog razreda a njegov razred, II-1 izradio je i najljepšeg Linu. Najbolja navijačka skupina je IV-2 razred, takođe prošlogodišnji najbolji u ovoj kategoriji.

Ukupni pobjednici ovogodišnjeg Lino višebojca u OŠ Borislav Stanković su djevojčica Una Zorić i dječak David Gavrić sa osvojenih 130 poena.

„Naša škola je poznata po tome što je iznjedrila brojne poznate sportiste, kao što je naš današnji gost, Srđan Mijatović. Nismo poznati samo po sportskim uspjesima nego su iz naše škole potekli pobjednici takmičenja u matematici, fizici, informatici i drugim oblastima. Zaista nam je važno da motivišemo djecu, da im pomognemo da razviju svoje talente, a Lino višebojac je sjajan projekat koji nas na potpuno jedinstven način podržava u toj misiji i zato smo i ove godine radosno prihvatili mogućnost da budemo dio Linove turneje“, rekao je direktor škole, Rade Krecelj.

„Svoje prve rukometne korake sam napravio u rukometnoj sekciji ove škole i ovdje sam zavolio rukomet. Kasnije sam počeo da treniram u RK Borcu i zato sam sretan što sam danas ponovo ovdje i to upravo da bodrim neke buduće sportske snage“, rekao je Mijatović pozdravljajući male navijače i takmičare.

Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća, Čapljine, Mostara, Širokog Brijega, Tuzle, Zenice i današnjeg Lino višebojca u Banjaluci, druga sezona bosansko-hercegovačkog Lino višebojca ušla je u završnicu. Poslednji Višebojac održat će se sutra u Sarajevu, u Katoličkom školskom centru Sveti Josip.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, sedam kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj. Ovogodišnji projekat obuhvata dvanaest osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-plesali-uz-himnu-lino-visebojca-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot