Banjaluka: Služen parastos u Bijelom Potoku

Objavljeno: 3. 5. 2016 u 09:01h

 Na spomen-obilježju u Bijelom Potoku kod Banjaluke juče je služen parastos za 54 Srbina koji su ubijeni na Vaskrs, 5. aprila 1942. godine.

Predsjednik Udruženja porodica, potomaka i poštovalaca žrtava “Bijeli Potok” Branko Milinković rekao je da je u ustaškom pohodu pobijen isključivo nevin narod, među kojima je bio i njegov jednogodišnji brat Uroš, kome su ustaše odsjekle glavu.

“Žrtve su ubijane noževima i maljevima. Jedna grupa ustaša došla je u Bijeli Potok iz Debeljaka, a druga preko Ponira, tako da narod nije imao gdje da bježi”, ispričao je Milinković.

On je dodao da se o ovom zločinu ćutalo 60 godina, da bi se tek prije 15 godina, zahvaljujući gradu Banjaluka i SUBNOR-u, podiglo spomen-obilježje, kod kojeg se svake godine, drugog dana Vaskrsa, služi pomen.

“Za ovaj zločin niko nikad nije niti će odgovarati, iako se zna da su zločin počinile naše komšije iz obližnjeg sela Debeljaci. Ali, ono što nas još više vrijeđa je činjenica da za ubijanje nevinih žrtava potomci zločinaca nikad nisu uputili izvinjenje”, naglasio je Milinković.

Vijence na spomen-obilježje u Bijelom Potoku položili su, osim Milinkovića ispred Udruženja, i predstavnici grada Banjaluka, te Boračke organizacije Čelinac.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-sluzen-parastos-u-bijelom-potoku/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot