King Cid by Imaginaroom: Android igra banjalučkih studenata (Foto) (Video)

Objavljeno: 2. 5. 2016 u 14:41h

King Cid predstavlja novu igru koja je djelo grupe banjalučkih studenata okupljenih pod imenom Imaginaroom. Namijenjena je Android uređajima i njen cilj je testiranje kako motoričkih, tako i kognitivnih sposobnosti igrača.

king-sid-igra

Tim koji  učestvuje u izradi ove igre čine tri studenta programiranja Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci – Slađan Vuković, Branimir Malešević i Miloš Ožegović, kao i student animiranog filma na banjalučkoj Akademiji umjetnosti Igor Đurić.

“U svijetu video igara, naslovi slični našem poznati su i kao Platformer igre. Ona će po svom završetku biti sačinjena od 60 nivoa, koji će se linearno usložnjavati kako radnja bude odmicala. Grafika je  rađena stilom poznatim kao Pixel grafika, po uzoru na nekada popularne igre iz osamdesetih i devedesetih godina”, rekao je Igor Đurić, koji je zadužen za animaciju i grafiku.

 Kao tim djeluju još od srednje škole, gdje su zajedno učestvovali na nekoliko projekata, video igara i radova za sajam inovatora.

“Ovom igrom odlučili smo da stvari malo uozbiljimo i dignemo na jedan viši nivo, adekvatan našem obrazovanju i dosadašnjim iskustvima na polju dizajna i programiranja”, rekao je Branimir Malešević.

king22

Kralj Sid je heroj igrice, a kako autori kažu, u neku ruku i anti-heroj, koji je smješten u virtuelno kraljevstvo i ima zadatak da ga odbrani od iznenadnih napada zlih sila. Na igračima je da pomognu kralju, te tako rade i na razvijanju svojih sposobnosti, a posebno refleksa.

Slogan igrice je “Use your mind to defeat enemies” (Koristi svoj um da bi pobijedio neprijatelja).

“Dugo smo razmišljali da li da našem heroju damo oružje ili ne. Na kraju smo se odlučili da, za razliku od sličnih igrica, ipak to ne uradimo. Želimo da naši igrači, bez obzira na svoje godine, rade na motoričkim i logičkim sposobnostima”, izjavio je Miloš Ožegović, dodajući da tako i sami pomijeraju sopstvene granice, te napreduju na pomenutim poljima.

Iako su video igre preuzele primat po zaradi u industriji zabave, momci iz Imaginarooma naglašavaju da njima u ovom trenutku cilj nije novac, nego spajanje kreativnosti i stečenog znanja.

“Na ovoj igri radimo nas četvorica, ali otvoreni smo za saradnju i sa drugim entuzijastima, zainteresovanim za ovaj vid umjetnosti. Naravno, mi tek stvaramo svoje ime, tako da je tokom ovog projekta rad isključivo volonterski, ali se nadamo da će nam potencijalni uspjeh ove igre omogućiti veća ulaganja u naredne naslove”, istakao je Slađan Vuković, jedan od članova tima.

Pokazujući da se i u Banjaluci može doći od ideje do realizacije, ekipa Imaginarooma želi podstaći svoje kolege da se i sami oprobaju u sličnim projektima, možda i kao dio njihovog tima.

“Nama je cilj da mladi programeri i dizajneri/animatori vide da se stvari zaista mogu pomjeriti sa mrtve tačke. Svako ko želi stvarati i pomoći nam u pokušaju da stvorimo nešto vrijedno, dobrodošao je u naš tim“, zaključio je Đurić.

Iako trenutno ekipa broji četiri člana, vizija Imaginarooma je da kroz nekoliko godina otvore studio, u svoj rad uključe što više studenata programiranja i animacije, te na taj način podstiču sticanje prakse koja je neophodna za njihovu struku.

Zabavu i dobro raspoloženje igračima garantuje i humor u jedinstvenom “South Park” stilu, koji se provlači kroz sve nivoe. Igra King Cid trenutno je u fazi razvoja, a prije nekoliko dana projekat je otvoren i za zainteresovane testere, koji imaju priliku da preuzmu trenutnu verziju igre i svojim komentarima doprinesu daljem razvoju igre.

Izvor: etrafika.net / Nikola Lero

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/king-cid-by-imaginaroom-android-igra-banjaluckih-studenata-foto/||claudebot