Sve veći broj kozmetičkih i frizerskih salona na području Banjaluke

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 07:41h

Banjalučanke s razlogom krasi epitet lijepih i njegovanih žena, pa stoga ne čudi činjenica da je za nešto više od godinu dana otvoreno 127 novih frizerskih i kozmetičkih salona.

“Trenutno ima 447 registrovanih salona, što je u odnosu na 2014. godinu, kada je bilo registrovano 320, povećanje broja preduzetnika čija djelatnost su frizerske odnosno kozmetičarske usluge”, rekli su iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Klijentkinje u Banjaluci u kozmetičkim salonima prvenstveno traže tretmane noktiju, depilaciju, pedikir, te čišćenje lica, kao i usluge solarijuma, dok su u frizerskim salonima to uglavnom feniranja i farbanja.

Cijena kozmetičkih usluga kreće se od tri KM za čupanje obrva, 35 KM za nadogradnju noktiju, dok higijenski tretmana lica košta i do 40 KM.

Za pranje kose u frizerskom salonu potrebno je izdvojiti i do pet KM, dok cijene šišanja i feniranje zavise od dužine kose, a kreću se od 10 do 25 KM.

“Cijene tretmana u našim salonima niže su od onih kakve bi stvarno trebalo da budu, ali s obzirom na naš standard ne mogu biti više”, rekla je Dijana Glamočić, kozmetičarka u jednom salonu.

Dodala je da u gradu posljednjih nekoliko godina kao gljive poslije kiše niču saloni za uljepšavanje, a usluge uređivanja noktiju pružaju se i u po stanovima.

“Ono s čim se Banjaluka u posljednje vrijeme susreće je val djevojka koje kozmetičke tretmane obavljaju u vlastitim stanovima, bez posebne edukacije, nudeći kozmetičke usluge jeftinije”, kaže Glamočićeva.

Ovaj biznis reklamira se i putem popularnih internetskih stranica za prodaju, te Facebooka, a s izloga takvih “salona”, od kojih je veliki broj smješten u prostorije od dva-tri kvadratna metra, mušterije mame poruke “Nadogradnja samo 10 KM”, “Lijepi nokti za svega 15 KM”. Banjalučanka Mirjana Blagojević ističe da kozmetičkih i frizerskih salona ima na svakom ćošku, ali u svakom od njih se mora zakazati par dana unaprijed.

“Desilo mi se nekoliko puta da mi hitno treba frizerka ali niko me ne može primiti zbog gužve. Pretežno svi idu na friziranje poslijepodne, pa je tada i najteže naći slobodan termin. Muškarcima je malo lakše i ne moraju toliko čekati jer im frizure nisu tako zahtjevne”, kaže ona.

Zanatlije mogu raditi u ponedjeljak Preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost mogu da rade u ponedjeljak, drugog dana republičkog praznika. Pravna lica i preduzetnici ovakve djelatnosti na području grada mogu da rade od osam do 16 časova.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sve-veci-broj-kozmetickih-i-frizerskih-salona-na-podrucju-banjaluke/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot