Banjaluka: Građani se pripremaju za praznični vikend

Objavljeno: 30. 4. 2016 u 08:52h

Na gradskoj tržnici od ranog jutra od svijeta ne može da se prođe, ali se roba mnogo više gleda i bira, nego što se kupuje, žale se trgovci. Najbolje ide ono što je jeftinije, svježe sezonsko povrće i voće. Prodaju se i bademi, orasi, suve šljive, kajsije, ali sve po 100-200 grama.

Očekivano najtraženija roba pred Vaskrs su riba i jaja. Prodavci u ribarnicama ne dižu glavu od posla, dobro su se snadbjeli. Iako je potražnja velika, nisu, tvrde, dizali cijene. I ovdje se gleda svaka marka, pa se kupuje jeftinije.

“Najbolje se prodaje šaran i pastrmka od svježe ribe, a od zaleđene morske oslić”, kaže Đoko Vučić, prodavac ribe.

Prodavačice jaja, ukrasa i sličica, do podneva su slabo šta prodale. Biće, kažu, da su im marketi preuzeli mušterije.

“Ljudi idu u veće kuće, kupuju šta im je povoljnije a ne znaju šta jedu. Ovdje imaju čistu domaću hranu, ali…”, rekla je Stanka Ratković, prodavačica jaja i domaćih proizvoda.

Kako se Vaskrs i praznik rada ove godine poklapaju, mnoge prodavnice neće raditi pa Banjalučani gledaju da kupe hrane za nekoliko dana. Dok pokupuju sve što im treba za praznike i vjerske i radničke, šale se, biće srećni ako im ostane marka u novčaniku.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-gradani-se-pripremaju-za-praznicni-vikend/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot