Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani: Zbor građana pa protesti zbog mosta

Objavljeno: 29. 4. 2016 u 07:29h

Mještani Priječana očajni su zbog kašnjenja izgradnje mosta u ovom naselju, a ukoliko radovi uskoro ne budu privedeni kraju, izaći će na proteste.

To je “Glasu Srpske” juče izjavio predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić.

“Pozvaćemo nadležne iz Gradske uprave, kao i “Voda Srpske” na zbor građana 28. maja i da nam oni kažu hoće li i kada biti riješen naš najveći problem. Prošle su dvije godine od kada smo u poplavama ostali bez mosta, a godina od početka izgradnje novog, za koji nam je obećano da će biti završen najkasnije za tri mjeseca. Kako i dalje od mosta nema ništa, jer su radovi stali prije nego što su počeli, zaključili smo da je kap prelila čašu”, rekao je Tojagić.

Ističe da, ukoliko na zboru građana ne budu dobili konkretna objašnjenja, zbog čega kasni izgradnja mosta, mještani će izaći kod mosta u Klašnicama i blokirati saobraćaj.

“Očigledno je da nije uplaćen novac izvođaču radova “Niskogradnji”, pa zbog toga most nije završen. O zboru ćemo obavijestiti i gradonačelnika, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevu Mirjanića, ali i premijera Željku Cvijanović”, kazao je Tojagić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković kaže da nema informacije kada bi radovi trebalo da budu završeni.

“Vode Srpske” finansiraju taj projekat i prema posljednjim informacijama koje imam ova institucija bi narednih dana trebalo da potpiše aneks ugovora sa izvođačem radova “Niskogradnjom”. U njemu bi trebalo da bude sadržano koliko dodatnog novca, koji nije bio planiran inicijalnim ugovorom koji je potpisan, treba da bi bio završen most. U ugovoru treba da stoji i rok do kada bi radovi trebalo da budu završeni”, kazao je Novaković.

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, radnici preduzeća “Niskogradnja” su na gradilištu, a najnoviji rok za završetak radova je 30. jun.

Radovi

Izgradnja mosta u naselju Priječani počela je 23. maja prošle godine, a prvi rok za kraj radova bio je 23. avgust. Potom je uslijedilo prolongiranje do 15. decembra, ali ni do tada radovi nisu okončani. Sada je u fazi izgradnje. Most bi trebalo da bude dugačak 108 metara, a širok 1,7 metara sa dvije pristupne rampe u ukupnoj dužini od 12 metara. Kompletan projekat košta oko 409.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nebojsa-tojagic-predsjednik-savjeta-mz-prijecani-zbor-gradana-pa-protesti-zbog-mosta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot