Banjaluka: Na tržnici brojni kupci pazare za vaskršnju trpezu

Objavljeno: 29. 4. 2016 u 10:23h

Kako se bliži Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, na tržnici su najtraženija jaja, a za 30 komada se juče plaćalo od šest do 7,50 KM, zavisno od klase i kvaliteta.

Trenutne cijene jaja po komadu kreću se od 0,20 do 0,25, a prodavci na tržnici su nam juče rekli da nije isključeno da malo poskupe danas i sutra, jer neki jaja farbaju u petak, a neki u subotu.

Kupci koji žele da na tradicionalan način farbaju jaja za vrećicu lukovine moraju da izdvoje jednu do jednu i po KM. A, svi oni koji su navikli da jaja farbaju vještačkim bojama za jaja moraće da izdvoje 10 feninga za vrećicu boje.

“Potržnja za lukovinom i jajima još nije velika, veću gužvu očekujem u petak, kad je i neradni dan za mnoge. Trenutne cijene lukovine se kreću od jedne KM, koliko košta vrećica obične lukovine, dok je pakovanje ljubičaste lukovine 1,5 KM. S obzirom na to koliko je finansijska situacija nepovoljna zasad prodaja ide solidno, ipak je u pitanju veliki praznik Vaskrs”, kazala je Gospa Majkić, prodavačica na tržnici.

Vjernici koji žele da im se na vaskršnjoj trepezi nađu morgina jaja moraće da izdvoje jednu do dvije KM po komadu, dok za pačja jaja treba da izdvoje 0,25 KM za komad.

“Preferiram da jaja bojim na prirodan način, zdravije je jer imam unučiće. Cijena lukovine i jaja zasad je povoljna, kao i cijene drugih stvari koje će se naći na vaskršnjoj trpezi”, rekla je Vida Nović, kupac.

Cijene jaja u nekim marketima su nešto niže u odnosu na ponudu na tržnici. Inače, uz kuvana jaja dobro ide i luk, pa je juče bio tražen mladi luk, za čiju je vezicu trebalo izdvojiti od pola do jedne KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-na-trznici-brojni-kupci-pazare-za-vaskrsnju-trpezu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot