Banjaluka: Nema izgradnje novih biciklističkih staza

Objavljeno: 28. 4. 2016 u 09:33h

Nove biciklističke staze, odnosno realizacija prve faze razvoja mreže biciklističkih staza u gradu nije planirana budžetom u ovoj godini. Ovo je “Glasu Srpske” potvrđeno u Odsjeku za saobraćaj.

Biciklističke staze u gradu, kojih ima osam kilometara, ne čine jedinstvenu mrežu već se sastoje iz dijelova koji nisu međusobno povezani.

“Studijom biciklističkog saobraćaja grada definisane su mjere za unapređenje biciklističkog saobraćaja, a razvoj mreže biciklističkih staza podijeljen je u nekoliko faza”, rekli su iz Odsjeka za saobraćaj.

Za prvu fazu studije biciklističkog saobraćaja grada izrađena je urbanističko-tehnička i projektna dokumentacija.

“Ova faza podrazumijeva izgradnju staza u Karađorđevoj ulici, od završetka postojeće biciklističke staze do raskrsnice sa zapadnim tranzitom, na Bulevaru cara Dušana, od spoja sa biciklističkom stazom u Karađorđevoj do parka “Petar Kočić”, ulicama Gundulićevoj, Gavre Vučkovića, Majke Jugovića, od ulice Olimpijskih pobjednika do Univerziteta, na Bulevaru vojvode Radomira Putnika, Bana T. Milosavljevića, od Gundulićeve ulice do ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Dr Mladena Stojanovića i Knjaza Miloša, ali izgradnja nije planirana budžetom u ovoj godini”, kazali su u Odsjeku za saobraćaj.

Dodali su da su dobijeni lokacijski uslovi za uređenje još 25 lokacija u gradu, pored postojećih deset, koje će služiti za parkiranje bicikala.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nema-izgradnje-novih-biciklistickih-staza/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot