Banjaluka: Amfiteatar i garaža niču na zelenoj površini

Objavljeno: 28. 4. 2016 u 12:17h

Nacrtom regulacionog plana kod Elektrotehničkog fakulteta predviđena je gradnja amfiteatra sa 300 mjesta i garaže za parkiranje.

Time će postojeća zelena površina na tom prostoru ostati samo u procentu od 20 odsto. Javna raspravu o ovom nacrtu regulacionog plana održana je juče, a bila je slaba zainteresovanost građana.

Inicijativu za izmjenu plana pokrenuo je ETF, a ova površina je dijelom javna i dijelom privatno vlasništvo. Prilikom izrade regulacionog plana konsultovan je i Zavod za zaštitu kulturnoistorijskog nasljeđa. Centar za životnu sredinu podnio je nekoliko primjedaba na nacrt plana.

“Prijedlog je bio da namjena tog prostora bude parkovska površina za studente opremljenja urbanim mobilijarom i da se ne ide na to da svaka zelena površina koja je slobodna ostavi maksimalnih 20 odsto zelenila već da se ide na primjere dobre prakse iz Evrope. Druga primjedba bila je na pješački prilaz, koji prvobitno nije bio definisan, a treća na parking prostor za zaposlene i pojedince”, rekla je Jelena Brkić iz Centra.

Ovaj regulacioni plan obuhvata prostor između ulica Bulevar cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora Kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-amfiteatar-i-garaza-nicu-na-zelenoj-povrsini/||claudebot