Banjaluka: Ronioci iz Vrbasa izvadili otpad

Objavljeno: 25. 4. 2016 u 07:34h

Ronioci su iz korita Vrbasa u naselju Ada izvadili oko dvije tone krupnog otpada.

Član ronilačkog kluba “Buk” Boris Trninić je rekao da su ronioci izvadili razni otpad i nekoliko komada oružja, koje je preuzela policija.

Vrbas je čistilo 15 ronilaca iz Zagreba, Šibenika i Banjaluke. Čišćenje Vrbasa dio je ekološkog projekta “Dan voda BiH”. Prethodno su očišćena korita rijeka u Bihaću, Sanskom Mostu, Neumu, Laktašima i Foči.

Ronilac iz Šibenika Mate Druljan je kazao da su izvadili dosta smeća i da je najviše bilo željeza, kesa, boca… Njegov kolega iz Zagreba i osnivač udruženja “GUWAA” Kristijan Curavić naglasio je da je voda najvažniji resurs, koji moramo zaštititi.

“Našli smo i kostur krave”, istakao je Curavić.

Akciju je, između ostalih, podržala kompanija “Bingo”, čiji je rukovodilac marketinga Tatjana Paunovski izjavila da nam priroda vraća onako kako se mi ophodimo prema njoj.

“Svjedoci smo svega što su nam poplave uradile prethodnih godina. Sve se na kraju svelo na to da je ljudski faktor najodgovorniji za sve nesreće koje su nam se dogodile”, dodala je ona.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ronioci-iz-vrbasa-izvadili-otpad/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])