Đaci grade mostove prijateljstva: Učenici iz Tuzle na spavanju kod drugara iz Banjaluke

Objavljeno: 15. 4. 2016 u 08:59h

Osnovnoj školi “Ivo Andrić” danas su u goste došli nastavnici i učenici Osnovne škole “Brčanska Malta” iz Tuzle u okviru projekta “Škole za mir”, u kojem se djeca druže, stvaraju nova prijateljstva i prevazilaze razlike.

Projekat je osmišljen prije pet godina, a riječ je o mreži škola koje šire ljubav, toleranciju i mir među mladima. Gosti iz Tuzle će u Banjaluci boraviti dva dana i biće smješteni kod učenika iz banjalučke škole.

Željka Opačić, direktorka OŠ “Ivo Andrić”, rekla je da su ovaj projekat zajedno počeli realizovati sa OŠ “Brčanska Malta” iz Tuzle, a povodom njihovog dolaska organizovana je svečana priredba.

“Ovaj projekat je mnogo značajan za djecu ovog uzrasta i mislim da se od djece može mnogo više naučiti nego od odraslih ljudi”, rekla je Opačićeva.

Lejla Đuzel, učenica OŠ “Ivo Andrić”, govori da je presrećna zbog dolaska drugara i istakla da joj je bilo veoma prijatno i zanimljivo kada su oni bili u posjeti u Tuzli.

“Kada smo bili u posjeti kod njih, bili su veoma gostoljubivi i rado su nam pokazali grad. Jedva smo čekali da im se na neki način odužimo”, rekla je Lejla.

Dvanaestogodišnja Velma Zubović, koja pohađa OŠ “Brčanska Malta”, takođe se obradovala susretu s vršnjacima iz Banjaluke s kojima se redovno čula. Sabina Jogunčić, direktorka OŠ “Brčanska Malta”, rekla je da je cilj projekta “Škole za mir” da djeca razlike pretvore u prednosti.

“Jedni drugima treba da ukažemo da kulturološke razlike nisu strašne, nego da poštujemo jedni druge i gradimo mostove, a našu državu treba da pretvorimo u državu svih naroda”, rekla je Jogunčićeva.

Podsjećamo, učenici i nastavnici OŠ “Ivo Andrić” su od 28. do 30. marta bili u posjeti školi u Tuzli, gdje su boravili kod djece i njihovih porodica.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/daci-grade-mostove-prijateljstva-ucenici-iz-tuzle-na-spavanju-kod-drugara-iz-banjaluke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])