U infrastrukturu grad u poslovnu zonu Ramići ulaže 2,3 miliona KM

Objavljeno: 14. 4. 2016 u 07:28h

U izgradnju saobraćajnica, kanalizacije te vodovodne mreže u Poslovnoj zoni Ramići grad planira da uloži 2,3 miliona KM.

Navedeno je ovo u prijedlogu Programa uređenja ove poslovne zone u ovoj godini a koji su odbornici usvojili na posljednjoj skupštini grada. Od ukupnog iznosa za izradu urbanističke i projektne dokumentacije biće izdvojeno 100.000 KM dok su 2,2 miliona namijenjena su za investicione radove. Najveća investicija od milion KM biće utrošena za izradu vodovodne, kanalizacione i hidrantske mreže, kao i kišne kanalizacije.

Da bi bili stvoreni uslovi za normalno poslovanje biće izgrađena elektrokanalizacija sa šahtovima kao i saobraćajnica sa trotoarima, prilazima, rampama i saobraćajnom signalizacijom unutar Poslovne zone Ramići. Planirana je obnova fasade, krovne konstrukcije i unutrašnjosti Upravne zgrade.

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić rekao je da je teško reći koliko je realno ostvarenje planova o izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići.

“To zavisi od mnogo faktora ali činjenica je da je prijeko potrebno da se to uradi kako bi poslovna zona počela da donosi prihod u većem obimu. Do sada nije bilo očekivanih finansijskih rezultata. Oni moraju biti daleko značajniji”, kazao je Bosančić.

Odbornik SDS-a u skupštini Đorđe Umićević mišljenja je da neće tako brzo biti ostvareni planovi.

“Suština je u novcu. Ne znam kada će to biti ostvareno ali moje mišljenje je da neće biti tako brzo jer ima mnogo prioriteta u gradu a i strateške stvari nisu urađene. Neće ove godine sigurno biti”, rekao je Umićević i dodao da će na idućoj sjednici biti jedna od tačaka izvršenje strategije razvoja pa da će tada biti jasnije koliko je urađeno i koliko se može uopšte uraditi.

Prodaja

Jedna od tačaka dnevnog reda na sjednici Skupštine grada 14. aprila biće i Prijedlog odluke o prodaji alata, mašina i druge opreme nekadašnje Valjaonice hladnovaljane trake Unis. Sve je to ostalo kada je grad kupio “Unis” za potrebe Poslovne zone.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-infrastrukturu-grad-u-poslovnu-zonu-ramici-ulaze-23-miliona-km/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot