Nude zemljište za bašte u Banjaluci

Objavljeno: 10. 4. 2016 u 10:53h

Udruženje građana „Centar Čovjek“ pokrenulo je u Banjaluci neobičan projekat – socijalno ugroženim porodicama nude zemljište za bašte.

“Pronašli smo zemlju, ustupljena nam je na korištenje za socijalno ugrožene porodice da mogu da sebi formiraju bašte, zasade povrće”, izjavila je Marica Stefanutti predsjednica Udruženja građana „Centar Čovjek“.

Kaže da površina koja će biti dodijeljena porodicama zavisi od broja članova, a procjene su da oko 20 kvadrata može zadovoljiti potrebe četveročlane porodice tokom jedne godine. Zemljište se nalazi na periferiji Banjaluke, u naselju Motike.

“Ima zainteresovanih porodica, uglavnom postavljaju pitanja vezano za ovaj projekat. Za sada imamo dvije porodice, produžili smo rok za prijave pa ćemo vidjeti koliko će porodica se javiti. Prednost smo dali porodicama sa više djece i samohranim roditeljima, ali ako ti kriteriji ne budu zadovoljeni onda ćemo ih spustiti”, kazala je Marica Stefanutti.

Rok za prijave je do otprilike kraja maja, kada je prema njenim riječima kraj sezone sijanja.

“Započeli smo jedan ogroman projekat, gradnja prihvatilišta se rehabilitacionim centrom za socijalno ugrožene porodice i slučajno smo tražeći zemljište i kuće koje bi adaptirali za tu namjenu, naišli na ljude koji su nam humano ustupili svoje zemljište za bašte”, rekla je ona i pozvala građane da pomognu ovom Udruženju u traženju adekvatnog i povoljnog zemljišta za građenje prihvatilišta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nude-zemljiste-za-baste-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])