Priječani: Prijete protestima na drugu godišnjicu od poplava

Objavljeno: 9. 4. 2016 u 07:05h

Novi pješački most u naselju Priječani neće biti gotov do 15. aprila, za kada je bio najavljivan njegov završetak, jer su radovi već duže vrijeme obustavljeni, kažu iz Savjeta mjesne zajednice Priječani, te najavljuju proteste.

Kažu da će izaći na proteste sredinom maja ako ni do tada ne budu mogli ići novim mostom jer je stari sredinom maja prije dvije godine odnijela poplava, i tada počinje njihova agonija.

“Znamo da investitor radova ‘Vode Srpske’ ima problem sa plaćanjem izvođača radova i da je zbog toga došlo do obustave radova, kao i pomjeranja rokova njegovog završetka”, kazao je u petak Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

On je istakao da bez mosta mještani Priječana žive skoro dvije godine u getu.

“Radovi na mostu čas krenu čas stanu. Na drugu godišnjicu stradanja mosta spremni smo izaći na proteste i tražiti smjenu menadžmenta ‘Voda Srpske’. Nemamo drugog izbora, most nam je hitno potreban”, istakao je Tojagić.

U preduzeću “Niskogradnja”, koje izvodi ove radove, potvrdili su nam da je razlog kašnjenja što još nije uplaćen dio novca za nastavak izgradnje mosta, kao ni izdata građevinska dozvola.

“Za postavljanje mosta pribavili smo svu čeličnu konstrukciju, ali zbog neisplaćenih doprinosa sa daljom izgradnjom mosta smo stali”, istakao je Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća “Niskogradnja”.

Kada će biti nastavljeni radovi na mostu, odnosno uplaćena novčana sredstva za to i da li je to razlog obustave radova još čekamo odgovor iz “Vode Srpske”, kojima smo poslali pitanja.

Mještani kažu da je najgore zbog djece koja moraju dugo da putuju do škole u Zalužanima, te starije osobe do ambulante, a novi most bi riješio te probleme.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prijecani-prijete-protestima-na-drugu-godisnjicu-od-poplava/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])