Mještani Priječana preko rupa na posao

Objavljeno: 27. 3. 2016 u 17:36h

Mještani Hilandarske ulice u naselju Priječani, najduže, a ujedno i glavne saobraćajnice koja vodi ka gradu, duge čak 3.540 metara, svakodnevno muku muče s velikim udarnim rupama.

Zbog njihove veličine saobraćaj se otežano odvija, a da stvari budu gore, situacija nije ništa bolja ni na novoj dionici puta za Priječane, dugoj 535 metara, koja je od avgusta prošle godine do sada krpljena već devet puta.

“Ovo je možda jedna od najgorih ulica koja postoji u gradu. Pored toga što joj je hitno potrebno saniranje velikih udarnih rupa, na nekim njenim dijelovima iz plitkih potoka izliva se voda na saobraćajnicu i time stvara dodatne probleme. Na sve to, ulici je potrebno i proširenje, jer se na nekim njenim dijelovima ni dva automobila ne mogu mimoići”, istakao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani.

Tojagiću nije jasno ni kako je moguće da je nova dionica puta za Priječane, koja je puštena u funkciju u avgustu prošle godine, već devet puta morala da bude krpljena.

“Nejasno je kako su tolika oštećenja nastala, a radi se o dijelu puta koji je najmanje zahtjevan za izvođenje radova”, dodao je on.

I mještani ističu da su Hilandarskoj ulici potrebni sanacija i proširenje.

“Put je u katastrofalnom stanju, već godinama čekamo na njegovu sanaciju.Naselje se zadnjih godina izgradilo i još se izgrađuje, broj stanovnika stalno raste, a samim tim i broj vozila. Na pojedinim dijelovima vozila se ne mogu ni mimoići, a put je dosta oštećen i u posljednjim poplavama. Pojedina veća oštećenja nisu trajno sanirana. Trotoara nema, a put koji je uzak koriste i mala djeca, starije osobe, biciklisti… Zbog svega ovoga ugrožena je bezbjednost i vozača i pješaka”, istakla je jedna mještanka.

Uputili smo pitanja Gradskoj upravi da li će biti sanirane udarne rupe u Hilandarskoj ulici i eventualno presvučen asfalt na novoj dionice puta za Priječane, ali do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” odgovore nismo dobili.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestani-prijecana-preko-rupa-na-posao/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])