Skidanje rampe: Samo uz dozvolu autom na Banj brdo

Objavljeno: 26. 3. 2016 u 14:34h

Odlazak autom na Banj brdo je moguć i poslije ukidanja rampe samo uz dozvolu Turističke organizacije grada. Svi oni koji pokušaju da odu bez ovog “papira” na poznato izletište, kršiće saobraćajne propise za čiju je kontrolu zadužena saobraćajna policija.

Načelnik Odjeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja Zoran Novaković istakao je da i nakon uklanjanja rampe režim saobraćaja na tom dijelu puta ostaje isti.

“Na tom mjestu postoji saobraćajna signalizacija koja se mora poštovati. Kontrola zabrane kretanja je u nadležnosti saobraćajne policije. Oni koji budu imali dozvolu TOBL-a neće kršiti propise” rekao je Novaković.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović najavio je da će rampa na putu za Banj brdo biti uklonjena, ali da neće biti promijenjen režim saobraćaja koji dozvoljava djelimičan prolaz vozila do spomenika palim Krajišnicima u Narodnooslobodilačkoj borbi. Po odluci koja reguliše saobraćaj, zabranjen je prolaz motornim vozilima u oba smjera na Putu Banjalučkog odreda.

Ovom zabranom nisu obuhvaćena vozila stanara, vlasnika zemljišta, zaposlenih u objektima na Banj brdu, Turističke organizacije grada, vozila kojima se vrši organizovan prevoz turista te automobila koja imaju dozvolu TOBL-a.

U TOBL-u su potvrdili da su oni zaduženi za izdavanje ovih dozvola, koje su besplatne te svaki građanin može da ih zatraži.

“Da bi građanin dobio dozvolu, potrebno je da nama podnese zahtjev u kom navodi razlog zbog kojeg želi da se vozilom kreće iznad sadašnje rampe, da dostavi lične i podatke o broju i registarskim oznakama vozila, te da potpiše izjavu” rekli su u TOBL-u.

Oni su dodali da im se često obraćaju građani koji imaju stare i nepokretne rođake ili malu djecu jer ne mogu da se kreću pješke do spomenika ili Trešnjika, ali da ne postoje posebni uslovi da bi se dozvola tražila.

“Ne možemo da zabranimo grupi od, recimo, deset mladih da automobilom odu na Trešnjik da roštiljaju, već na ovaj način, kroz evidenciju posjetilaca koji dolaze vozilima, ukoliko se desi neki incident koji uključuje ta vozila, mi možemo dostaviti podatke nadležnim službama” rekli su u TOBL-u.

Stanovnik Banjaluke Peđa Topić rekao je da mu je nedavno bila potrebna dozvola, koju je uredno dobio.

“Stric koji je u poznim godinama i koji je došao iz Švajcarske izrazio je želju da ode do spomenika na Banj brdu poslije nekoliko decenija. U Gradskoj upravi su rekli da se obratim TOBL-u za dozvolu, koju sam dobio. Ispunio sam stricu želju” rekao je Topić.

Razlozi

Obrazlažući razloge za uklanjanje postojeće rampe, gradonačelnik Slobodan Gavranović je rekao da ona predstavlja nepotreban trošak za budžet grada.

“Godišnje za plaćanje čuvara trošimo oko 200.000 KM, a za to nema potrebe” rekao je Gavranović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/skidanje-rampe-samo-uz-dozvolu-autom-na-banj-brdo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])