Uskoro uklanjanje rampe na Banj brdu

Objavljeno: 25. 3. 2016 u 13:25h

Rampa na putu prema Banj brdu biće uskoro uklonjena, ali neće biti promijenjen režim saobraćaja koji dozvoljava djelimičan prolaz vozila do spomenika palim Krajišnicima u Narodnooslobodilačkoj borbi.

Izjavio je to juče na konferenciji za novinare gradonačelnik Slobodan Gavranović.

“Rampa predstavlja nepotreban trošak za budžet grada. Godišnje za plaćanje čuvara trošimo oko 200.000 KM, a nema potrebe. Odluka o regulaciji saobraćaja na Banj brdu nema veze sa rampom, ona je na snazi, sprovodi se i za sada nema izmjena. Na Banj brdu je djelimično dozvoljen saobraćaj pod uslovima koji se nalaze u tom dokumentu i samo je potrebno da ih se pridržavamo. Postoje prijedlozi kako tu odredbu možemo dograditi i regulaciju saobraćaja učiniti što bezbjednijom”, kazao je Gavranović.

Po naredbi koja reguliše saobraćaj zabranjen je prolaz motornim vozilima u oba smjera na Putu Banjalučkog odreda, od rampe do Banj brda. Ovom zabranom nisu obuhvaćena vozila stanara, vlasnika zemljišta, zaposlenih u objektima na Banj brdu, Turističke organizacije grada i vozila kojima se vrši organizovan prevoz turista na Banj brdo.

Govoreći o akciji proljećnog čišćenja i uređenja grada, Gavranović je objasnio da će ona početi sadnjom stabla u dvorištu OŠ “Branko Ćopić” 28. marta te da će trajati do 18. aprila.

“Cilj je da se prikupi što više krupnog otpada i drugog smeća koje ugrožava životnu sredinu, izuzev građevinskog čiji odvoz nije predviđen”, objasnio je Gavranović i dodao da je u prošlogodišnjoj akciji prikupljeno 448 tona smeća.

Kazao je da su najveći problem divlje deponije koje se stvaraju na saobraćajnicama koje su prilazi gradu te u koritima rijeka i potoka.

“Najgora je situacija na putnom pravcu od Karanovca prema Kneževu – naveo je Gavranović.

Napomenuo je da će za odvoz smeća biti zadužena preduzeća “Čistoća” i “Eko-euro tim”.

“Od 28. marta do 8. aprila otpad će biti odvožen iz gradskih mjesnih zajednica na desnoj obali Vrbasa i seoskih koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka – Jajce i platou Manjače. Od 5. do 18. aprila smeće će se odvoziti u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka – Prijedor te Banjaluka – Bronzani Majdan – naveo je Gavranović.

Najavio je da će 14. akcija “Biramo najuređenije dvorište”, čiji je nagradni fond 3.000 KM, trajati do 20. maja.

Kajzerslautern

Govoreći o nedavnoj posjeti delegacije Banjaluke njemačkom gradu Kajzerslauternu, Slobodan Gavranović je rekao da je dogovorena saradnja u oblasti kulture i obrazovanja.

“Prihvatio sam da budem domaćin prvog susreta privrednika Banjaluke i Kajzerslauterna. Očekujem da ćemo iz Njemačke u roku od 15 dana dobiti prve informacije koje govore u kojim oblastima bi njihovi privrednici voljeli da sarađuju”, naveo je Gavranović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uskoro-uklanjanje-rampe-na-banj-brdu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot