Banjaluka: Fontane i česme na čekanju do aprila

Objavljeno: 24. 3. 2016 u 08:36h

Fontane i javne česme u gradu još su u zimskom režimu održavanja i zaštićene su od niskih temperatura. Tokom aprila, sa dolaskom toplijih vremenskih prilika, ponovo će biti u funkciji. Ovo su potvrdili “Glasu Srpske” u Odjeljenju za stambene, komunalne i poslove saobraćaja.

“Vremenske prilike se još nisu stabilizovale jer je, recimo, i juče padao snijeg, a bilo je u proteklom periodu mrazeva. Česme i fontane su zaštićene da bi se spriječilo oštećenje od leda. Već od 15. aprila sve gradske javne česme i fontane biće puštene u rad”, rekla je stručni saradnik u ovom odjeljenju Dragana Vučetić.

Prema njenim riječima, u gradu je postavljeno osam javnih česama i to na lokacijama ispred tržnog centra “Adrija”, na Bulevaru cara Dušana, na Trgu Krajine, ispred dvorane “Obilićevo”, na plaži kod Zelenog mosta, kao i na groblju “Sveti Pantelija”, Novom groblju i groblju u ulici Goluba Babića, a planirano je postavljanje česme i na Trgu Krajine.

Dodala je i da je na svih osam javnih česama u gradu voda ispravna za piće budući da se snabdijevaju vodom iz gradskog vodovoda koja se redovno kontroliše.

“Na izletištu Banj brdo i Trešnjik takođe postoje javne česme, ali one trenutno nisu u funkciji, jer su vandali prekinuli dovod vode iz vodovoda”, dodala je Vučetićeva.

Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu za održavanje javnih česama predviđeno je blizu 6.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-fontane-i-cesme-na-cekanju-do-aprila/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot