Građani (ne)zadovoljni terminalom “Malta”: Putnici zbunjeni novom trasom

Objavljeno: 22. 3. 2016 u 10:23h

Dok su nam se pojedini putnici požalili da nisu zadovoljni novim načinom saobraćanja autobusa, u Odsjeku za saobraćaj tvrde da nisu primili nijednu primjedbu, već samo pohvale.

“Nije bilo primjedbi ni poziva putnika u vezi s polascima autobusa sa novoizgrađenog terminala ,,Malta”. Naprotiv, putnici su zvali da pohvale novi način saobraćanja autobusa, navodeći da im je sada znatno bolje, jer manje pješače i bukvalno im se stajalište nalazi na kraju izlaza iz pješačke zone, odnosno odmah na kraju Gospodske ulice”, rekli su Pressu u Odsjeku za saobraćaj.

Dezinformacije

Putnici su uglavnom, kako smo saznali iz razgovora s njima, zbunjeni novom trasom i nisu sigurni gdje treba da čekaju autobus. Jedni kažu da autobusi na Malti primaju sve putnike, drugi tvrde da se prijem vrši samo kada su u pitanju prigradske linije, a da autobusi republičkih linija primaju putnike samo na stajalištu “Pozorište”.

Od nekih putnika smo saznali da im je rečeno da sa Malte autobusi kreću od pet do 10 minuta ranije nego što su prije kretali, ali svi tvrde da im je najsigurnije da čekaju na stanici prekoputa stajališta „Malta” na Bulevaru Srpske vojske.

Iz Odsjeka za saobraćaj “raščišćavaju” ove zabune i očigledno dezinformacije, naglašavajući da putnici mogu ulaziti i izlaziti na terminalu ,,Malta” kao i na stajalištu kod Narodne skupštine, prekoputa Tvornice duvana.

“Navedeno stajalište je iz tog razloga i dodatno uređeno u smislu da je asfaltirano, čime je znatno proširen kapacitet. Postavljene su i dodatne dvije nadstrešnice i klupe kao i stajališne oznake. Da bi ulazak i izlazak putnika bio što efikasniji postavljene su tri stajališne oznake koje definišu da na prvom dijelu stajališta ulaze i izlaze putnici gradskih linija, središnji dio je za prigradske linije, a zadnji dio za republičke linije”, pojašnjavaju iz ovog odsjeka.

Oni negiraju tvrdnje da autobusi polaze pet minuta ranije ističući da se vozi po registrovanom redu vožnje.

“Ukoliko putnici sumnjaju da postoji takozvano ispuštanje polazaka, pozivamo ih da te nepravilnosti prijave saobraćajnoj inspekciji ili u Odsjek za saobraćaj na telefon 051/244-485 ili da dođu lično, pošalju mejl, ostave poruku na aplikaciju BL BUS, odnosno na način kako je njima najlakše”, poručuju iz Odsjeka za saobraćaj.

Napominjemo, novi autobuski terminal “Malta” za prigradski saobraćaj pušten je u rad 11. marta kao stajalište za ulazak/izlazak putnika za autobuse koji saobraćaju na prigradskim linijama u nadležnosti grada (Dragočaj, Gradina, Ramići, Potkozarje, Piskavica, Verići), i na linijama koje su u nadležnosti Privredne komore regije Banjaluka (Laktaši, Lamovita, Omarska, Slatina, Srbac, Gradiška i dr).

Rasterećen centar grada

Do sada je terminal za prigradski saobraćaj bio kod „Medicinske elektronike”, što je predstavljalo problem zbog komplikacija u saobraćaju u užoj gradskoj zoni. Njegovim izmještanjem rasterećen je, kako je rekao gradonačelnik Slobodan Gavranović, dio saobraćajnica u centru grada i smanjen pritisak na okolne poslovne objekte.

Autobusi sa terminala „Malta” idu glavnom ulicom (Kralja Petra I Karađorđevića), skreću desno kod stare zgrade Vlade RS, te opet desno u Ulicu Prvog krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljaju dosadašnjom trasom.

Grad je za izgradnju terminala izdvojio 295.725 KM, a radove je izvelo preduzeće “Kozaraputevi” Banjaluka.

Parking-prostor

Na terminalu “Malta” zasad je postavljena samo jedna nadstrešnica i jedna klupa, a u Odsjeku za saobraćaj kažu da će, ukoliko bude potrebe, biti postavljena i dodatna oprema. Da li će dio nadstrešnica biti premješten sa starog stajališta nije poznato. Inače, staro stajalište „Medicinska elektronika” je stavljeno van funkcije, i na tom mjestu trebalo bi da bude izgrađena trafostanica za uže područje grada, čiji će investitor biti „Elektroprenos”. Do tada će taj prostor biti korišćen kao parking-prostor pod naplatom.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradani-nezadovoljni-terminalom-malta-putnici-zbunjeni-novom-trasom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot