Srednjoškolski dom u Banjaluci: Mjerama štednje smanjuju gubitke

Objavljeno: 21. 3. 2016 u 14:45h

Stvarajući toplu, porodičnu atmosferu za učenike koji tokom školovanja stanuju u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, vršilac dužnosti direktora ove ustanove Branislav Vidić ističe da su rad, red i disciplina jedini način za postizanje dobrih rezultata, svjestan da ovo ne odgovara mnogim radnicima.

Sprovodeći mjere štednje i racionalno trošeći raspoloživi novac, Vidić ističe da su gubici ove ustanove smanjeni nekoliko puta.

“U izvještaju za prošlu godinu stoji da je dug ustanove 13.211 KM, uz obrazloženje da nije bilo poreskog duga od 44.485 KM, rezultat na kraju 2015. godine bio bi pozitivan i ustanova bi poslovala sa više od oko 30.000 KM viška”, rekao je Vidić, a to se vidi i iz predočenog finansijskog izvještaja koji je u posjedu “Glasa Srpske”.

Dodaje da je riječ o poreskom dugu koji je nastao u periodu kada on nije obavljao funkciju direktora, a koji je na naplatu došao u njegovom mandatu. Iz svih predočenih finansijskih izvještaja za protekle godine može se konstatovati da je ova ustanova u posljednjih 20 godina pozitivno poslovala samo za vrijeme kada je Vidić obavljao funkciju. Tekuću godinu planira da završi pozitivno, sprovodeći i dalje mjere štednje, a recept uspješnog poslovanja, kako ističe prepisao je iz Srbije.

“Prilikom posjete domu u Sremskoj Mitrovici fotografisao sam njihovu topling peć koja je plaćena 9.000 evra, a naši stručnjaci u RS napravili su nam istu takvu za 2.500 maraka”. istakao je Vidić.

Dodao je da je peć olakšala svakodnevno pripremanje obroka, jer su ranije za te namjene koristili dva oronula šporeta. Tvrdi da je banjalučki dom trenutno jedan od najuslovnijih u RS, o čemu svjedoče okrečene i renovirane prostorije, nova kuhinja, kvalitetna hrana i vaspitači koji svakodnevno brinu o đacima.

“U domu trenutno stanuje 300 đaka. Međutim, pravilnik o smještaju učenika treba da bude izmijenjen, jer se dešava da učenik donese sa biroa za zapošljavanje potvrdu da su mu oba roditelja nezaposlena i mi tu ništa ne možemo, a ispostavi se da oni rade u inostranstvu”, rekao je Vidić.

U razgovoru sa učenicima o uslovima smještaja i ishrane, đaci su imali samo riječi hvale. Kažu da malo koji motel ili hotel ima takvu hranu na meniju svaki dan, a ovako nije bilo prije dolaska sadašnjeg v.d. direktora. Takođe, higijena je na zavidnom nivou.

“Tokom svih ovih godina nastojao sam da stvorim udoban ambijent i odlične uslove. Renovirao sam 18 kupatila, opremio informatički kabinet, osposobio dvije fiskulturne sale, te napravio teretanu za djecu i kupio rashladne uređaje. Osim toga, popunjen je bibliotečki fond, te izmijenjen kompletan jelovnik”, istakao je Vidić.

Podsjetio je da je po dolasku na funkciju direktora 2011. godine zatekao dug od oko 70.000 KM, a uspješnim poslovanjem do 2013. godine stvorio višak od 150.000 KM.

Vidić vjeruje da će zahvaljujući dobrim rezultatima ponovo biti imenovan na funkciju direktora ove ustanove.

Konkurs za direktora

Iako je konkurs za direktora raspisan prije više od pet mjeseci, do izbora nije došlo zbog toga što se nisu usaglasile političke stranke. Od članova konkursne komisije, koja je obavljala razgovor sa kandidatima, saznali smo da je prvorangirani na tom konkursu Branislav Vidić.

U Socijalističkoj partiji, čiji je Vidić član, su nam potvrdili da Srednjoškolski dom “pripada njima”, te da je njihov kandidat za direktora Vidić. Napominju da od toga neće odustati i da je ovo sve prošlo kroz organe stranke.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/srednjoskolski-dom-u-banjaluci-mjerama-stednje-smanjuju-gubitke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot