Novo banjalučko šetalište na čekanju

Objavljeno: 13. 3. 2016 u 14:30h

Dugogodišnji plan za banjalučku novu pješačku zonu još je na čekanju. Za šetalište “Parkić” u gradskoj kasi nema dovoljno novca.

Iz Gradske uprave poručuju da će sljedeće sedmice biti gotova tehnička dokumentacija, ali, šetališta će biti jedino ako se novac obezbijedi nekim drugim putem. Ove godine, budžetom grada sredstva nisu ni planirana.

“Ne znači da, ako se pronađu kakva dodatna sredstva, da li putem kakvih donacija, da li putem Fonda solidarnosti Vlade RS, ili na neki drugi način, da se ne bi moglo ući sa jednim dijelom rekonstrukcije te pješačke zone”, naglasio je Zoran Novaković, načelnik odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Banjalučani kažu da u gradu nema baš dovoljno mjesta za šetače. Uske ulice i gust saobraćaj ne idu im u prilog. I oni očekuju novo šetalište.

Nadležni poručuju da neki red mora da se zna. Izgled centra grada godinama narušavaju bašte kafića, ali i dodatno sužavaju ionako ograničen prostor za šetanje. Gradska uprava poslala je ugostiteljima uslove za izgled objekata. Vlasnici kafića kažu, nemaju ništa protiv.

“Smatram da bi to bilo korisno i da bi to bio pametan potez. Svjedoci smo da su prije toga bile te plastične tende, koje su stvarno, na neki način ruglo”, istakao je David Jojić, “Shamrock” pab.

Ugostiteljima je ostavljeno mjesec dana da se izjasne o uslovima koje im je dala Gradska uprava. Nadležni se nadaju da će uređivanjem glavnih banjalučkih ulica, nadoknaditi nedostatak gradskog šetališta.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novo-banjalucko-setaliste-na-cekanju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot