Đaci radili u virtuelnim preduzećima

Objavljeno: 10. 3. 2016 u 20:08h

Svaki posjetilac Sajma preduzeća za vježbu Banjaluka 2016, koji je danas održan, mogao je u Virtuelnoj banjalučkoj banci preuzeti čekovnu karticu sa kojom je mogao virtuelno trgovati sa 18 preduzeća, a čiji su zaposleni bili srednjoškolci.

Tako su učenici četiri srednje škole na kreativan način na sajmu u Domu omladine predstavili svoje stečeno znanje na praktičan način, ali u svijetu virtuelnih preduzeća. Svoje proizvode predstavilo je i preduzeće “Inomanija”, koje su osnavali učenici Ekonomske škole, a koje trguje inovativnim i drugačijim proizvodima.

Kaiš otvarač jedan je od najprodavanijih proizvoda sa ovog štanda jer ima funkciju kaiša, ali i otvarača za piće. Dragana Kuzmanović, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, kaže kako je većina ovih proizvoda multifunkcionalna, a navela je i da su kupci veoma zahtjevni.

“Da nismo osnovali ovo virtuelno preduzeće za vježbu, sutra u realnom svijetu teško bismo mogli primijeniti teorijsko znanje”, kazala je ona.

Prema riječima učenika, sajam je u pravom smislu opravdao ovogodišnji slogan “Od virtuelnog poslovanja do stvarnog znanja” na kojem su učestovali srednjoškolci četvrtih razreda iz Ekonomske škole, Ugostiteljske škole, Srednjoškolskog centra “Gemit – Apeiron” i “Ljubiša Mladenović”.

Cilj sajma je da učenici praktično steknu iskustvo i nauče kako da privuku kupce, približe proizvode, ali i kako da budu bolji od konkurencije.

Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda, obratio se učenicama i kazao kako će ta ustanova zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS u novoj strategiji znanja poseban akcenat staviti na praktičnu nastavu.

“Ovo je najbolji način da se kroz virtuelna preduzeća učenici osposobe kako bi mogli po završetku srednje škole normalno primijeniti znanja”, kazao je Damjanović.

Učenicima je poželio mnogo uspjeha, a preduzećima da dobro pazare i da ne posluju u gubitku.

Izvor: Nezavisne

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/daci-radili-u-virtuelnim-preduzecima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot