Banjaluka: Ključevi od stana za 142 porodice u aprilu

Objavljeno: 10. 3. 2016 u 15:24h

Ključevi stanova u naselju Ada za 142 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida (RVI) biće uručeni u aprilu.

Zaključeno je to na sastanku ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenka Savanovića i gradonačelnika Slobodana Gavranovića u Gradskoj upravi.

“Uskoro će biti urađen tehnički prijem i obezbijeđena upotrebna dozvola za dvije zgrade koje su prilagođene potrebama ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca. U njihovu izgradnju uloženo je 5,5 miliona KM”, rekao je Savanović.

Istakao je da bi u narednih deset dana Vlada RS trebalo da donese  Uredbu o stambenom zbrinjavanju ovih kategorija.

“U okviru nje biće omogućeno svim onim porodicama iz ovih kategorija, koje ispunjavaju uslove da budu stambeno zbrinute, a koje se  nisu prijavile za stambeno zbrinjavanje tokom 2007. godine. Prema informacijama koje sam dobio na ovom sastanku u Banjaluci ima oko 350 takvih slučajeva”, rekao je Svanović.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je podsjetio da je grad za izgradnju 142 stana u Adi obezbijedio građevinsku dokumentaciju i zemljište.

“Riješili smo i pitanje kotlovnice koja će zagrijavati sve objekte koji su do sada izgrađeni za ove porodice u Adi”, naveo je Gavranović.

Napomenuo je da grad na toj lokaciji ima zemlju koja omogućava izgradnju još četiri dodatna objekta u koje bi moglo biti zbrinuto još oko 280 porodica.

“Dogovorili smo se da grad započne pripremu tih građevinskih parcela i tehničke dokumentacije. Novac za te potrebe će biti obezbijeđen iz budžetskih rezervi drugih stavki. Na taj način grad će stvoriti sve uslove za nastavak ovog projekta čim se obezbijede sredstva za izgradnju novih zgrada”, kazao je Gavranović.

Smata da će nova Uredba Vlade RS o stambenom zbrinjavanju ovih kategorija omogućiti porodicama koje nisu bile obuhvaćene Programom stambenog zbrinjavanja Vlade RS da riješe svoje stambeno pitanje.

Dodao je da grad godišnje kroz budžet Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu za ove kategorije izdvaja od 1,6 miliona KM do dva miliona KM.

Sastanak sa ambasadorom

Slobodan Gavranović sastao se juče i sa ambasadorom Švajcarske u BiH, Hajnrihom Maurerom. Gavranović je rekao da je informisao ambasadora o stanju u gradu, o problemima s kojim se susreću, o projektima koji su započeti ali i o onima koji su u planu. Maurer je rekao da je Švajcarska podržala nekoliko projekata u Banjaluci, i to Poljoprivredne škole i Centra za mentalno zdravlje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kljucevi-od-stana-za-142-porodice-u-aprilu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])