Bugarska ambasada donirala školi u Banjaluci 40.000 KM

Objavljeno: 9. 3. 2016 u 11:59h

Zvaničan završetak radova na sanaciji bravarije, rasvjete i izložbenih panoa u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, poznatoj i kao “Bugarska”, obilježen je danas, a donaciju od 40.000 KM dala je Ambasada Bugarske u BiH.

20160308190735_358322

U znak zahvalnosti učenici su pripremili program za goste u kojem su izveli igre u vezi s istorijom i kulturom Bugarske.

“Izmijenili smo svu bravariju, odnosno ulazna vrata na četiri ulaza u školu, obnovili hodnik prema fiskulturnoj sali, u hodnicima stavili štedljivu LED rasvjetu i napravili 20 panoa. Pored ozvaničenja završetka radova, obilježavamo Dan Republike Bugarske i ovu sedmicu smo posvetili toj zemlji kroz panoe i razna predavanja”, rekao je Dušan Mišljenović, direktor škole.

Angel Angelov, ambasador Bugarske u BiH, kazao je da je ova donacija došla u okviru projekta za pomoć i razvoj, koji je obaveza za zemlje članice EU prema drugim zemljama koje imaju evropsku perspektivu.

“Bugarska je dosljedna u pomoći našoj bratskoj školi. Poznato je da je Bugarska donirala ovu školu poslije velikog zemljotresa”, rekao je Angelov.

Svečanosti je prisustvovala i Radmila Kocić-Ćućić, pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS, koja je rekla da je ova donacija značajna, te da će širiti nove veze i saradnju.

Izvor: Nezavisne / Foto: J. Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/bugarska-ambasada-donirala-skoli-u-banjaluci-40-000-km/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])