Bazeni i fitnes centri u Banjaluci vrve od posjetilaca

Objavljeno: 7. 3. 2016 u 10:43h

U velikom broju fitnes centara gotovo da nema više mjesta, jer dolaskom toplijih dana stanovnici masovno hrle da se riješe viška kilograma nakupljenih tokom zime i praznika.

Povećana je posjeta i na zatvorenim bazenima u gradu, a plivačima su u januaru i februaru nuđeni popusti i do 50 odsto. U JP “Akvana”, u čijem sastavu radi Gradski olimpijski bazen, kažu da su zadovoljni posjetom, ali i zainteresovanošću posjetilaca za fitnes programe i korišćenje teretane.

“Ovo je period kada se građani aktiviraju, kako bi u što boljoj formi dočekali ljeto. Poznato je da je za vidljive rezultate potrebno bar tri mjeseca aktivnog treninga, tako da smo sada u velikoj gužvi. Posjećuju nas sve grupe ljudi, a interesantno je što su se žene srednjih godina u posljednje vrijeme najviše aktivirale”, rekla je fitnes instruktorka Gradskog olimpijskog bazena Dragana Petrović.

Dodaje da, pored teretane, nude i aerobik za žene i saunu.

“U cijenu od 45 KM ulazi korišćenje teretane, svaki dan od devet do 22 časa uveče. Od devet do 16 časova cijena korišćenja teretane je 35 KM, dok termin od devet do 12 časova košta 30 KM. U ovu cijenu ulazi i korišćenje saune. Aerobik imamo ponedjeljkom, srijedom i petkom, u trajanju od po sat i po. Mjesečna cijena je 39 KM. Polaznice u tom terminu mogu besplatno da koriste saunu i teretanu”, kazala je Petrovićeva.

Iz Gradskog olimpijskog bazena su rekli da su im klijenti, uglavnom plivači srednjih godina, koji dolaze radi rekreacije.

“Imamo stalne rekreativce koji dolaze u sedam časova prije posla, ali generalno najviše kupača ima u popodnevnom terminu. Sat vremena na bazenu košta 3,50 KM. Deset ulazak u kompletu na jednoj karti košta 27 KM, dok se mjesečna karta za ulazak na bazen može kupiti za 65 KM”, rekli su na ovom bazenu.

Većina teretana u gradu bilježi povećanu posjetu, tako da u većini gotovo da i nema više mjesta.

“Zadovoljni smo posjećenošću, a vidjećemo kakav će odziv biti ubuduće. Zainteresovanost za teretanu je velika tokom čitave godine. Ovo je period kada se građani aktiviraju i do juna kada dolazi blago zatišje, ali posla ne manjka”, rekao je fitnes instruktor Slobodan Davidović.

Mjesečna cijena u bilo kojem terminu je u većini teretana 50 KM, dok za 35 KM građani mogu trenirati svakodnevno u terminu od osam do 16 časova.

Sanja Babić kaže da u teretanu odlazi godinama, dva do tri puta mjesečno i zadovoljna je uslugom, ali i cijenom.

“To je odličan način da zaposleni ljudi održe svoje tijelo u formi, a dobro je i za zdravlje”, kaže Sanja.

Individualni trening

I za individualne treninge, koji u prosjeku koštaju od 150 do 200 KM, vlada veliko interesovanje. Fitnes instruktori kažu da je predrasuda da individualne treninge traže uglavnom gojazni ljudi. Najčešće su u pitanju rekreativci koji ne mogu sami postići željene rezultate, pa zatraže profesionalnu pomoć personalnog trenera.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/bazeni-i-fitnes-centri-u-banjaluci-vrve-od-posjetilaca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])