Vodeći džeparoš u regionu “operiše” po Banjaluci

Objavljeno: 5. 3. 2016 u 09:24h

Mario Rajković (46), jedan od najvećih serijskih lopova i džeparoša u regionu, uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je u ovom gradu tokom prošle i ove godine izvršio najmanje 20 krađa, “teških” oko 10.000 maraka.

Njegova specijalnost su krađe novčanika i torbica, a policija sumnja da je rasvijetlila samo dio krađa, pa građane za koje sumnjaju da su bili na njegovoj meti poziva da se jave u policijsku stanicu.

Uhapšen je u sklopu akcije kodnog naziva “Valet”, a kada je Banjaluka u pitanju, on je uglavnom “operisao” po Univerzitetskom kliničkom centru RS i domovima zdravlja, gdje je krao od pacijenata i osoblja.

“Tokom navedene akcije pronađen je dio otuđenih novčanika, ali i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Međutim, Rajković je nakon hapšenja ubrzo pušten na slobodu i protiv njega će izvještaj nadležnom tužilaštvu biti dostavljen u redovnoj proceduri, pa je samo pitanje dana kada će se vratiti svom “zanatu” jer je više puta do sada jasno pokazao kako ne želi da se okane krađa.

Hapšen je i prošle godine zbog sumnje da je 2008. i 2009. godine u tri slučaja ukrao novčanike osoblja i bolesnika u Opštoj bolnici u Gradišci, u kojima je bilo oko 3.700 KM.

Osumnjičen je i za krađu u gradiškom preduzeću “Tumb komerc”, gdje je iskoristio nepažnju jednog radnika i ukrao novčanik sa 300 KM.

Kako smo uspjeli saznati, protiv njega je i u Hrvatskoj podignuta optužnica zbog više krađa novčanika, a u ovoj zemlji je ležao u zatvorima u Šibeniku, Požegi i Rijeci.

Tamošnje tužilaštvo ga tereti da je u jesen 2014. godine krao u jednoj riječkoj srednjoj školi, trgu i gradskoj upravi. Otkriven je i uhapšen nakon što su pregledani snimci sa nadzornih kamera, ali je takođe ubrzo pušten.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vodeci-dzeparos-u-regionu-operise-po-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])