Banjaluka: “Parkić” u novom ruhu ove godine?

Objavljeno: 25. 2. 2016 u 20:14h

Pješačka zona u Ulici bana Milosavljevića, od zgrade Gradske uprave do Narodnog pozorišta RS, poznata kao “parkić”, mogla bi ove godine dobiti novo ruho, tvrde nadležni.

Prema riječima Zorana Novakovića, načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, iako finansijska sredstava nisu planirana u ovogodišnjem budžetu grada za rekonstrukciju, ipak bi moglo doći do realizacije jer Slobodan Gavranović, gradonačelnik, radi na iznalaženju sredstava da taj dio posla krene.

“Projektna dokumentacija se radi za sanaciju tog dijela ulice, a u pitanju je skidanje kompletne površine i stavljanje granitnih ploča ili nekog drugog materijala, koji će estetski dosta bolje izgledati, a radi se o dijelu od zgrade Gradske uprave do Narodnog pozorišta, gdje bi se stvorio plato za šetalište”, istakao je Novaković.

Tim projektom došlo bi i do uređivanja bašta, te stvaranja ambijenta gdje će građani moći i šetati i odmarati. Komentarišući ovo, Zoran Talić, odbornik PDP-a, kaže da bi urbanističkim i regulacionim planom jasno trebalo precizirati kako bi trebalo da izgleda glavna ulica u gradu.

“Ovako imamo situaciju da imamo nakarade od gradnje koje su rađene u užem centru zbog toga što nije donesen urbanistički plan. Trebalo bi naći fino, kvalitetno rješenje koje će biti prihvatljivo i građanima i turistima, jer razvijamo grad kao turistički”, istakao je Talić.

Prema Talićevim riječima, nije prihvatljivo što su neki lokali poprimili izgled šatora, te mora biti sve ljepše na tom potezu. Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, istakao je da, imajući u vidu da je taj potez u samom centru, bilo bi dobro da se rade neka investiciona ulaganja, te da taj dio prostora bude uređen.

Mnogi građani smatraju da je dobra ideja da “parkić” kao najpopularnije šetalište dobije izgled kao što ga imaju šetališta u evropskim metropolama. “Centralni dio grada treba urediti, dodatno uljepšati da i stranci koji dolaze u naš grad imaju šta vidjeti”, kaže Nenad Talić, odbornik SNSD-a.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-parkic-u-novom-ruhu-ove-godine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])