Danas izbor rektora Univerziteta u Banjaluci

Objavljeno: 18. 2. 2016 u 08:24h

Na Univerzitetu u Banjaluci danas će biti održana sjednica Senata, na kojoj će biti izabran novi rektor.

Za rektorsku funkciju na ovom univerzitetu bori se pet kandidata, i to profesori Novak Kondić, Milan Mataruga, Vitomir Popović, Rajko Gnjato i Vaso Bojanić.

Oni će danas članovima Senata izložiti svoje programe rada, a na osnovu kojih će zatim tajnim glasanjem biti izabran najbolji.

Senat Univerziteta u Banjaluci konkurs za novog rektora raspisao je 28. januara, a rok za podnošenje prijava bio je deset dana od objavljivanja konkursa.

Međutim, u akademskoj zajednici već nekoliko mjeseci traje žustra borba, ali i razna lobiranja o tome ko će sjesti u rektorsku fotelju. Kondić i Mataruga su, kako saznajemo, najbliže rektorskoj funkciji i mogli bi imati najveću podršku članova Senata.

Veliku ulogu u izboru novog rektora imaće i studenti, jer je njih šest među članovima Senata.

Aktuelnom rektoru Univerziteta u Banjaluci Stanku Staniću mandat ističe u maju ove godine, a tu funkciju obavljao je u tri mandata, i to dva četvorogodišnja i jedan dvogodišnji.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/danas-izbor-rektora-univerziteta-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot