Klizišta stalna boljka Starčevice

Objavljeno: 16. 2. 2016 u 11:55h

Mještani naselja Starčevica godinama muku muče sa klizištima, a svaka jača kiša ovaj problem vrati u prvi plan. Najveću glavobolju stanovnicima zadaju klizišta i odroni u ulicama Starog Vujadina i Koste Jarića.

Željko Z., koji stanuje u ulici Starog Vujadina, je rekao da on i njegove komšije strahuju svaki put kada pada kiša.

“Nikad ne znamo gdje će se aktivirati postojeće klizište ili se pojaviti novo” kaže Željko.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević je kazao da klizište u ulici Starog Vujadina, u blizini Titovog brda, ugrožava stambene objekte, ali za njega još nije nađeno rješenje.

“Iz Gradske uprave su nam saopštili da u privatne posjede neće da ulaze. Jednostavno, kažu da ne mogu sve to da finansiraju, a ima dosta problematičnih dijelova” rekao je Knežević.

Dodaje da su klizišta, koja su ugrožavala ulice poslije poplava 2014. godine, većinom sanirana.

“Na Poniru smo imali problem, jer se nije moglo uopšte prolaziti ulicom. To je riješeno. Bilo je još nekih kritičnih tačaka, ali to je sve sanirano i možemo biti zadovoljni” rekao je Knežević.

U ulici Koste Jarića na dva mjesta je oštećena saobraćajnica, koju svakodnevno koriste mještani ovog dijela naselja. Na dva mjesta se odronio asfalt, a kiša koja je juče padala, nije nimalo olakšala situaciju.

“Niko iz ulice Koste Jarića nam nije prijavio neke nove slučajeve da bi nam ukazao na problem” rekao je Knežević.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Gradskoj upravi Zoran Novaković ranije je rekao da je za ovu godinu planirana sanacija deset klizišta.

“Poplave u 2014. godini prouzrokovale su 154 klizišta. Od toga je 89 na privatnim parcelama, a ostalo na javnim površinama. Do sada smo sanirali više od 30 klizišta” naveo je Novaković.

Dodao je da Gradska uprava ima pripremljenu projektnu dokumentaciju za oko 20 klizišta, od kojih bi polovina trebalo da bude sanirana ove godine.

“U ulici Koste Jarića već su vršeni neki radovi. U ovoj godini su planirani novi” rekli su u Gradskoj upravi.

Rupe na ulici

Mještani Starčevice muku muče i sa asfaltom u ulici Srpskih ustanika.

“Mislim da je ulica Srpskih ustanika jedna od najgorih trenutno u gradu, jer je više puta prekopavano, krpljeno, a i pojavilo se dosta rupa” rekao je predsjednik Savjeta MZ Starčevica Đorđe Knežević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/klizista-stalna-boljka-starcevice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])