Banjaluka: Građani Borika da izaberu lokaciju crkve

Objavljeno: 16. 2. 2016 u 13:02h

Građanska inicijativa za Borik dostavila je zahtjev za saradnju na adresu gospođe Sanele Kecman, načelnice Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Banjaluke.

Zahtjevom traže da se GI za Borik tretira kao zainteresovana strana u postupku analize potencijalnih lokacija za izgradnju pravoslavnog hrama sa pratećim objektom na području naselja Borik, a koji je pokrenulo Odjeljenje na inicijativu Srpske pravoslavne crkve.

“Putem medija smo saznali da je Odjeljenje za prostorno uređenje uputilo dopis Odjeljenju za javne nabavke za izbor ponuđača za izradu analize lokacija na području naselja Borik, a koje zadovoljavaju uslove za izgradnju pomenutih objekata. Imajući u vidu da su svi dosadašnji problemi nastali upravo zbog ignorisanja stava građana, te da su predstavnici gradskih vlasti u više navrata ponavljali stav da građani moraju biti uključeni u proces, smatramo da je nedopustivo da nakon više od 5.000 potpisa podrške koju je dobila GI za Borik, gradske vlasti nastavljaju da ignorišu GI za Borik i provode aktivnosti bez bilo kakvih konsultacija sa građanima”, saopšteno je iz GI za Borik.

Navode da su, iako je pozitivno da gradske vlasti razmatraju alternativnu lokaciju, očekivali da ih predstavnici gradske uprave kontaktiraju, obzirom da je pitanje izgradnje pravoslavnog hrama ušlo u novu fazu, pa se otvara potreba da se građani Borika upoznaju sa bitnim informacijama o temi koja je uznemirila stanovnike Borika. Nažalost, gradske vlasti nastavljaju raditi po dokazano pogrešnom principu, koji isključuje iz diskusije one koji u budućnosti trebaju živjeti sa posljedicama odluka koje se danas donose. Takođe, predstavnici Odjeljenja i gradonačelnik Slobodan Gavranović nikada nisu uputili poziv za sastanak predstavnicima GI za Borik.

Obzirom da predstavnici gradskih vlasti nisu informisali građane Borika o narednim koracima, GI za Borik će u srijedu 17. februara organizovati sastanak sa građanima Borika. Sastanak će biti održan u prostorijama Mjesne zajednice Borik sa početkom u 18.00 časova. Na sastanku ćemo građane Borika informisati o svim važnim pitanjima u vezi sa ovom temom, te predstaviti naredne korake GI za Borik.

“Podsjećamo da se GI za Borik protivi izgradnji pravoslavnog hrama i pratećeg objekta na javnoj zelenoj površini, ali se protivi i izgradnji bilo kojeg drugog objekta koji bi građanima Borika oduzeo ovu javnu zelenu površinu i dječije igralište. Podršku GI za Borik je dalo preko 5000 građana, potpisnika peticije za očuvanje javne zelene površine i dječjeg igrališta”, istakli su oni.

Izvor: Istinito

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-gradani-borika-da-izaberu-lokaciju-crkve/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])