Morin Kormak posjetila Ekonomski fakultet u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 12. 2. 2016 u 09:13h

Studirati u Sjedinjenim Američkim Državama ili možda zauvijek otići – najveća je želja većine studenata Ekonomskog fakulteta u Banjaluci. Posjetu američke ambasadorke uglavnom su iskoristili da se informišu o programima studentske razmjene i američkim stipendijama.

Na to se odnosila i većina pitanja studenata kojima je Morin Kormak održala predavanje. Onima koji ipak žele da ostanu i nešto promjene u svojoj zemlji, poručila je da se okrenu društvenom aktivizmu.

“Sve zapravo ostaje na nama i na tom omladinskom aktivizmu, u suštini, koliko ćemo se mi aktivirati… Poručila je da što više koristimo medije i da što više njima pokušamo dočarati kakav je život ovdje u Bosni, i time razbiti određene predrasude koje svakako postoje”, priča Jovana Kelečević, student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Da ohrabri mlade ljude da studiraju u Sjedinjenim Američkim Državama osnovna je funkcija i Američkog kutka u Banjaluci. Već punu deceniju mladima nude besplatnu obuku.

“Fokus je na učenju engleskog jezika, literaturi na engleskom jeziku, časopisima i važno je napomenuti građanima da su svi resursi Američkog kutka besplatni. Istakla bih besplatne časove konverzacije na engleskom jeziku”, rekla je Sonja Pržulj iz Američkog kutka Banjaluka.

Deseti rođendan Američkom kutku u Banjaluci čestitala je i ambasador SAD-a Morin Kormak. Poručila je da osim učenja engleskog jezika, građani Banjaluke u američkom kutku mogu da se upoznaju sa američkom kulturom i tradicijom.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/morin-kormak-posjetila-ekonomski-fakultet-u-banjaluci-video/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot