Krao parfeme iz stanova po Banjaluci

Objavljeno: 12. 2. 2016 u 10:16h

Siniša Pavlović zvani Sina (57) iz Banjaluke je uhapšen, jer je počinio devet krađa u kojima je ukrao novac i raznu robu u vrijednosti od 7.000 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteno je da je on uhapšen juče u banjalučkom naselju Lazarevo.

“Uhapšen je na osnovu sumnje da je tokom 2015. i u februaru ove godine počinio devet teških krađa. Uglavnom je provaljivao u stanove iz kojih je krao novac, nakit i skupocjene parfeme. Ukradenu robu je kasnije prodavao”, saopšteno je iz policije.

Pavlović je nakon saslušanja u policiji predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, koje je protiv njega predložilo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Iz ovog tužilaštva je saopšteno da mu je pritvor predložen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Tokom istrage je utvrđeno da je Pavlović u stanove provaljivao uz pomoć raznog alata, uglavnom šrafcigera i obijača. Prema nezvaničnim informacijama, on je uglavnom provaljivao u kuće i stanove na području banjalučkih naselja Drakulić, Motike, Lazarevo, Petrićevac i Rakovačke bare. Posljednju krađu počinio je 5. februara u Drakulićkoj ulici u Banjaluci, nakon koje je i otkriven.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da je Pavlović sam ili organizovano počinio i neka druga krivična djela zbog čega je pokrenuta opširnija istraga.

“Za sada su prikupljeni dokazi da je počinio devet krađa, ali sumnjamo da on možda stoji i iza još nekih krivičnih djela protiv imovine. Ipak, to ne možemo tvrditi dok ne bude sprovedena istraga”, kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Pavlović je policiji poznat odranije po činjenju raznih krivičnih djela. Tokom 2014. godine hapšen je i zbog trgovine drogom u akciji “Rosulje” banjalučke policije. U toj akciji, osim njega, uhapšena su još četiri narko-dilera i zaplijenjeno oko kilogram droge.

Krađe

Prema podacima banjalučkog Centra javne bezbjednosti, prošle godine na području Banjaluke počinjeno je 2.177 krivičnih djela protiv imovine od kojih je naviše bilo krađa.

Tokom proteklih 12 mjeseci zabilježeno je i 29 razbojništava i ukradena su 74 automobila.

Policija je otkrila počinioce u 55 odsto prijavljenih djela. Tako su otkriveni počinioci 13 razbojništava, a pronađena su i 64 ukradena vozila.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/krao-parfeme-iz-stanova-po-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot