Banjalučanka danju latino zvijezda, noću rok diva

Objavljeno: 11. 2. 2016 u 14:28h

Osamnaestogodišnja Tijana Krkeljaš jedna je od najtalentovanijih učenica banjalučke Gimnazije jer je do sada osvojila najmanje 50 medalja na domaćim i međunarodnim plesnim takmičenjima.

Pored toga što je odličan učenik sa svim peticama, učestvovala je i na školskim takmičenjima iz srpskog jezika, član je tri školske sekcije, a ima čak i svoj rok bend.

Njena najveća ljubav su latinoamerički i standardni plesovi zbog kojih se već sa šest godina upisala u Plesni klub “Gema”, a posljednje dvije godine nastupa u banjalučkom Plesnom klubu “Habanera”. Višestruki je republički i državni prvak, a bila je i član plesne reprezentacije BiH.

“Ples je za mene najljepša umjetnost. Ispunjava me muzika, svaki ton, svaki takt i u meni se odmah javi želja da skočim na noge i počnem da plešem. Veoma sam osjećajna osoba i to je za mene pravi način da izrazim svoje emocije”, kaže Tijana.

Svoju ljubav prema plesu želi da prenese i na mlađe generacije, pa je očekuju ispiti za međunarodnog sudiju plesa.

Da je talentovana i za muziku, svjedoči ljubav prema gitari. Sa prijateljima iz škole osnovala je bend i nastupila na humanitarnom koncertu za djevojčicu Ružicu Damjanović koja boluje od leukemije, a član je benda MST koji takođe čine gimnazijalci.

“Nastupamo u jednom banjalučkom kafiću i svake druge subote organizujemo akustične svirke. Dopada nam se što još postoje mladi koji vole da čuju zvuke gitare i zabave se uz rok ritmove”, priča Tijana.

Tijana je sa prijateljima iz novinarske sekcije “Orfej” prošle godine pokrenula omladinsku emisiju na Radiju RS. U emisiji su dali prostora talentovanim đacima srednjih škola iz cijele RS kako bi bio prezentovan njihov rad.

“Postoji mnogo učenika koji su aktivni na raznim društvenim poljima i želimo na ovaj način da promovišemo njihove uspjehe kako bismo podstaknuli i druge da učine nešto korisno za sebe i svoju sredinu”, kaže Tijana koja je učestvovala u školskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Jedna od njenih ljubavi je i italijanski jezik, a u slobodno vrijeme čita dosta knjiga, pa se i sama nekad prihvati pera i napiše nekoliko kratkih priča koje postavlja na svoj blog.

Pjevala sa Đuletom

Jedan od Tijaninih omiljenih bendova je “Van Gog” na čijim koncertima je bila više puta, a imala je priliku da se upozna i sa frontmenom benda Đuletom.

Bila je počastvovana kada ju je prošle godine pozvao na binu da zajedno s njim otpjeva pjesmu “Dišem”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-danju-latino-zvijezda-nocu-rok-diva/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot