Banjaluka drugi put za redom najgostoljubiviji grad (Video)

Objavljeno: 10. 2. 2016 u 10:00h

U trci za najgostoljubiviji grad Mediterana i jugoistočne Evrope ponosno, po drugi put je trijumfovala ljepotica na Vrbasu. Banjaluka je, prema mišljenju međunarodnog turističkog centra “Sacen”, sa lakoćom pomela oštru konkurenciju i za sebe ostavila Veneciju, Budimpeštu, Ljubljanu, Beograd, Beč… Presudio je domaćinski odnos Banjalučana prema gostima, kojem je teško odoljeti.

“Kako kažu iz turističke patrole BL je jedini grad koji je srušio oficijelne barijere između gosta i domaćina , između ugostiteljskog radnika i gosta i da su to neposredni kontakti i poznanstva za cijeli život”, rekla je Branka Branković, turistička organizacija Banjaluka.

To što se Banjaluka ovjenčala nagradom za gostoljublje, ni najmanje ne iznenađuje ugostitelje. Tu su uvijek na usluzi svim gostima, bez obzira odakle dolaze.

“Što se tiče nagrade biću neskromna, pa ću reći da nisam iznenađena. Mislim da Bl kao grad i hotel Palas zaslužuje tu nagradu , da se gosti lijepo osjećaju u BL, da je BL grad koji može da pruži gostima. Mi imamo dosta zadovoljnih gostiju, najviše gostiju je iz Slovenije”, kaže Miroslava Pijetlović, direktor prodaje marketinga Hotela “Palas”.

“Mi smo baš u centru grada ljudi će biti uvijek usluženi, sasvim je sve normalno, opušteno bilo ko da dođe sa strane”, kaže Draško Savić, ugostiteljski radnik.

Po domaćinskom odnosu smo poznati, kažu Banjalučani. I oni koji ne barataju stranim jezicima, ako treba, šale se turistu ću uhvatiti za ruku i odvesti ga gdje je naumio.

Banjaluka je za turiste posebno primamljiva u proljeće i ranu jesen, kažu u TOBL-u, pa tada imaju i najviše gostiju.

Sa nestrpljenjem očekuju, nove turiste,kao i one koji su već boravili u gradu na Vrbasu sa dalekog Novog Zelanda, iz Australije, Argentine… Ko jednom dođe, doći će nam sigurno opet.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-drugi-put-za-redom-najgostoljubiviji-grad-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot