Banjaluka: Za lokalne puteve gotovo dva miliona KM

Objavljeno: 7. 2. 2016 u 11:01h

Za održavanje i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva i sanaciju klizišta na putevima u ovoj godini, grad Banjaluka izdvojiće 1.800.000 KM.

U Gradskoj upravi je rečeno da će od ukupne sume za održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica biti izdvojeno 750.000 KM.

Za investiciono održavanje i sanaciju klizišta namijenjeno je 400.000 KM, a radovi će biti izvedeni na lokalnim putevima: Bočac-Agino Selo-Krmine-Tisovac, na dionici od 26. kilometra ka Golešima-Dedića Lokvi i Kolima, dionici od regionalnog puta za Bronzani Majdan ka Mijatovićima, te Gornjoj Piskavici, putu Pandže-Grujići-Pratnjice-Nišići-Jelićka crkva, kružnom toku oko izvora rijeke Krupa, putu Regode-Stojčići i drugim dionicama lokalnih puteva.

Tokom 2016. godine biće sanirano i klizište na putu Debeljaci-Gavranići, koje je bilo predviđeno za sanaciju prošlogodišnjim programom zajedničke komunalne potrošnje.

Za rekonstrukciju je planirano 650.000 KM, a prema programu zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu biće rekonstruisani putevi: Racune-Devići-Gradina-Pejići, nastavak puta Stražbenica, Ilijaši-Ušići, Makivići-Đuričići, put za Miloševiće, Nevesinjska, Žitomislićka, put prema Bosančićima, Krčmarski put, Udovičići-Moconjska škola, Mišići-Jankovići, put za Milakoviće, te Suturlija-Ninkovići i Bijeli put-Popovići-Trubajići.

Rekonstruisani će biti i putevi Jovići-Kremenovići-Jošikova voda, Saračica-Dragojevići, put za Iliće, Bronzani Majdan-Stojanovići, Zlatiborska, put ka Bosančićima, put za Mitroviće, Piskavica-Centar, Mali Račići-Grbići, Pijesak-Trubajići, Stanivukovići, nastavak za Šukale, zaselak Vučići, Jekića put, Vrhovci-Verića polje, dio Piskavica-Kostići, Telići-Stjepanovići, put prema groblju u Ramićima, put za Josipoviće, trotoar u Potkozarju, i drugi.

Iz Gradske uprave ističu da je prošle godine rekonstruisano ukupno 5,23 kilometra lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta je grad izdvojio više od pola miliona KM.

Rekonstrukcijom su bili obuhvaćeni putni pravci: Doline-Škorina kuća, put za Bastase, Racune-Surjan, Škola Motike-Sredovac, ogranak puta Dragočaj-Kuljani, Tubonjići-Jaćimovići, put za Bijeli Potok, ogranak puta Dragočaj-Gerijatrija, put Bojinovac, put za Ajdariće, Pilana-Mišići, Kuljanska 16, Čavići-Mišići-Dragičevići, Jovići-Gakovići-Kremenovići-Budiše, Mađir, Put Đurđevići-Šoboti u Pavlovcu, Ponir, nastavak puta za Šukale, Jarak-Grbići u Rekavicama, te putni pravac od kuće Đukića prema lokalnom putu Bukvalek.

Ukupno je za investiciono održavanje – sanaciju klizišta na lokalnim i nekategorisanim putevima utrošeno 468.000 KM.

Radovi su izvedeni na lokalnim putnim pravcima: za mjesnu crkvu u Gornjoj Piskavici, Bukvalek-Dedić Lokva, za Baraliće, za Toviloviće, za Jagare, Karanovac-Bastasi, za Jovaniće, Regode-Stojčići, Agino Selo-Čičina Kosa-Mracelj, Račići-Jovići, Debeljaci-Adamovići-Duboki Potok, Saračica-Mihajlovići.

Tokom 2015. godine vršeno je i redovno održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica lokalnih i nekategorisanih puteva, a vrijednost izvedenih radova je 520.000 KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-lokalne-puteve-gotovo-dva-miliona-km/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot