Banjaluka: Promovisani novi diplomci i magistri na jubilej fakulteta

Objavljeno: 6. 2. 2016 u 08:05h

Diplomirala je prije šest mjeseci, a prije pet dana počela da radi kao asistent na krivičnoj katedri banjalučkog Pravnog fakulteta. Olivera Ševo priča da joj je bilo zadovoljstvo sticati znanje na jednoj od najstarijih visokoškolskih ustanova u Srpskoj.

“Nije bilo jednostavno imali smo dosta ispita bili su obimni, ali je moguće završiti Pravni fakultet i čast ga je završiti”, rekla je diplomirani pravnik Olivera Ševo.

Čast je obilježiti i vrijedne jubileje. Pravni fakultet radi 41. godinu a već 56 se izučava pravna nauka u Banjaluci. Zato su i organizovali svečanost na koju su stigle brojne zvanice. Pa i ministar pravde koji hvali sve kvalitetnije diplomante i domaći nastavni kadar. Iako zna da je, pored ekonomista, pravnika najviše na biroima, kaže da oni ne trebaju da strahuju za posao.

“Sasvim je sigurno da će pravnika trebati da BiH i RS čeka priključenje EU i rad na tim pitanjima ali to vjerovatno podrazumijeva i da nastavnički kolektivi razmišljaju o specijalizovanim studijskim programima poput prava EU 0126″, rekao je ministar pravde u Vladi RS Anton Kasipović.

Naši studenti imaju najviši nivo nastave u regionu i sa takvim znanjem ne treba da brinu za posao, kaže dekan. Vitomir Popović hvali nastavni proces, posebno ističući praksu u elektronskim sudnicama.

“Po tome smo prepoznatljivi u svijetu i kad je u pitanju konkurencija smo lider na određen način u oblasti obrazovanja i ne bojimo se konkurencije”, rekao je dekan Pravnog fakulteta Vitomir Popović.

Za 41 godinu rada Pravnog fakulteta diplomiralo je oko tri hiljade pravnika, odbranjeno je tridesetak doktorskih disertacija, više od 100 magistarskih i pedesetak specijalističkih radova. U statistiku kojom se ponose, danas je ušlo i 157 diplomiranih pravnika, magistara i specijalizanata koji su dobili diplome.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-promovisani-novi-diplomci-i-magistri-na-jubilej-fakulteta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])