Banjaluci Zlatna čaša gostoljublja za 2015. godinu

Objavljeno: 6. 2. 2016 u 10:56h

Međunarodni turistički savez i međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sasen internešnel” iz Beograda dodijelio je Banjaluci, u Republici Srpskoj, nagradu “Zlatna čaša gostoljublja Mediterana i jugoistočne Evrope” za 2015. godine.

Ovo priznanje Banjaluci je dodijeljeno u okviru turističke akcije “Birajmo najuspješnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope”, saopšteno je iz “Sasen internešnela”.

U saopštenju se navodi da je međunarodna turistička patrola “Sasen internešnela”, osim Srbije, obišla i brojne druge zemlje poput Francuske, Španije, Italije, Austrije, Mađarske, Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Crne Gore, Tunisa, Malte, Kipra i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Tako je Italija dobila “Zlatno turističko srce” kao najbolja turistička destinacija Mediterana i jugoistočne Evrope, Španija je proglašena za šampiona ljetnog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je Venecija najbolje turističko mjesto Mediterana i jugoistočne Evrope.

Mađarskoj je dodijeljeno priznanje šampion zdrastvenog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, Beograd je šampion sporskog turizma, Beč kulturnog turizma, a Ljubljana kontinetalnog turizma.

Hotelijerski fakultet u Opatiji odlikovan je kao najbolji fakultet Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je restoran na Ohridu “Biljanini izvori” proglašen za najbolji restoran Mrditerana i jugoistočne Evrope.

Reporter Perica Đaković iz Herceg Novog nagrađen je “Zlatnim turističkim perom”.

Svečano uručenje priznanja biće održano 29. aprila na Skadarliji u Beogradu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluci-zlatna-casa-gostoljublja-za-2015-godinu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot