Banjaluka: Građani najaktivniji u Verićima i Lazarevu

Objavljeno: 1. 2. 2016 u 09:38h

Prema podacima Gradske uprave grada Banjaluka, u svim mjesnim zajednicama prošle godine održano je ukupno 212 sjednica savjeta, na kojima je razmatrano 629 tačaka dnevnog reda, a najaktivniji za rješavanje problema bili su građani u MZ Verići, Lazarevo I i Lazarevo II.

U njima je održano 11, odnosno po 10 sjednica savjeta, a to su ujedno i mjesne zajednice koje su bile najaktivnije i u 2014. godini.

“U mjesnim zajednicama Pobrđe i Rosulje održano je po sedam sjednica, MZ Česma i Petrićevac po šest, u Dragočaju, Borkovićima, Karanovcu i Ljubačevu po pet sjednica savjeta” rekao je Milenko Šajić, portparol Gradske uprave.

Kada su u pitanju zborovi građana, prošle godine ih je održano devet, a na njima su razmatrane 24 tačke dnevnog reda.

”U 2015. godini održano je devet zborova građana i to u mjesnim zajednicama Bistrica, Bronzani Majdan, Centar II, Rosulje (2), Paprikovac, Goleši, Srpske Toplice i Česma”, dodao je Šajić.

U Savjetu MZ Lazarevo I kažu da je zainteresovanost građana na nekom srednjem nivou, ali da su oni glavni pokretači aktivnosti.

“Projekti koje je organizovao Savjet, odnosno ono što nije išlo preko Gradske uprave realizovano je sto odsto. Što se tiče aktivnosti građana, ona je na nekom srednjem nivou i ponekad se javljaju podnoseći zahtjeve”, rekao je Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo I, dodajući da su aktivni i u vezi sa pitanjem humanitarnih akcija, obilježavanja slave MZ i drugih projekata.

Zahvaljući angažovanju mještana Verića, rješavaju se neki od problema u ovoj MZ.

”Ne bi bilo ni jedan odsto problema riješeno da nije bilo volje i želje za njihovim rješavanjem” kaže Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta MZ, dodajući da se pri tome drže prioriteta, a koji su u ovoj godini nastavak radova na vodovodu, sanacija rasvjete i Društvenog doma.

Zborovi građana i Savjeti MZ razmatrali su pitanja koja se odnose na izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture, održavanje i modernizaciju gradskih saobraćajnica, trotoara i trgova, održavanje i izgradnju puteva, vodovodne mreže, fekalne i oborinske kanalizacije, javne rasvjete, sanaciju i modernizaciju niskonaponske mreže, sportskih terena, ambulanti porodične medicine, vrtića, dječjih igrališta i osnovnih škola.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-gradani-najaktivniji-u-vericima-i-lazarevu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot