Banjaluka: U obnovu škole Jovan Cvijić uložili 70.000 KM

Objavljeno: 29. 1. 2016 u 10:38h

Ženski rotari klub “Banjaluka Glorija” donirao je 70.000 KM Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev vijenac. Tim sredstvima renovirao je 12 toaleta.

Predsjednik Rotari kluba Brankica Milojević rekla je da su pola novca dobili od Rotari fondacije iz SAD, a pola od partnerskih rotari klubova iz Austrije, ali i nekih domaćih institucija i pojedinaca.

“Novac za ovaj projekat skupljali smo godinu, ali sada je sve renovirano. Novi su podovi, pločice, stolarija, sanitarni blokovi, umivaonici, NjC šolje, vodokotlići, pisoari i prateća instalacija. Ovaj projekat sanacije započeli smo još početkom decembra, a završili taman pred Svetog Savu, što je u jednu ruku i poklon za školsku slavu”, rekla je Milojevićeva.

Dodaje da su stari toaleti bili u veoma lošem stanju.

“Škola je izgrađena šezdesetih godina prošlog vijeka i od tada nije bila predmet renoviranja i sanacije. U toaletima je bilo najgore stanje, a čak je i voda curila. Imali smo u vidu i da se škola nalazi u užem centru grada te da je pohađa veliki broj đaka. Smatramo da je red i da imaju odgovarajuće uslove”, kazala je Milojevićeva.

Direktor OŠ “Jovan Cvijić” Mila Nikić zahvalila je na vrijednoj donaciji.

“Članice Rotari kluba su prepoznale naše potrebe i zaista smo im zahvalni za ono što su uradile za našu školu”, kazala je Nikićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-u-obnovu-skole-jovan-cvijic-ulozili-70-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot